DwO’15 verliest tweede bekerwedstrijd met ruime cijfers van effectief Biervliet

9 september 2019 20:00

Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma.

Vandaag de tweede bekerwedstrijd op het programma. Opponent deze middag betrof vv Biervliet uit Zeeuws-Vlaanderen. De DwO’15 selectie was gebrand op een mooi resultaat, aangezien ook vandaag de jaarlijkse presentatie dag op sportpark de Fazant gepland stond. Nadat de alom bekende (team)foto’s waren geschoten, kon de selectie zich klaar gaan maken voor de wedstrijd. Compleet in het nieuw gestoken verschenen de volgende namen aan de aftrap;

Tim, Jeroen (65 min. Jeroen), Frank ©, Pieter, Kevin, Kenny, Joris, Niels, Rik (60e min. Kai), Joel en Delano (65e min. Niek)

De DwO’15 manschappen begonnen gretig en fel aan het duel en wisten de gasten dan in de beginfase ook behoorlijk te overrompelen. Met goed verzorgd veldspel werd Biervliet naar achteren gedrukt en de eerste kansen dienden zich dan ook aan! Delano kreeg een enorm grote kans om de score te openen, maar hij zag de bal uiteenspatten op de lat. Ook in de rebound lukte het Joel niet om alsnog de score te openen. 10 minuten later een copy, opnieuw was Delano dichtbij een treffer, maar wederom voorkwam het aluminium een eerste treffer aan de zijde van DwO’15. Maar wat een groot gedeelte van de supportersschare al voorspelde, zou een luttele acht minuten later uitkomen. Een treffer kon simpelweg niet uitblijven en deze kwam er dan ook! Niels van Geystelen brak de score met een goed schot open op sportpark de Fazant. Toch kwamen de mannen van vv Biervliet prompt op gelijke hoogte.. Bij de eerste én enige kans die ze kregen voor rust, was het gelijk raak. Eén der spitsen hield het hoofd koel in een 1 op 1 situatie met doelman Schneider, en de spits rondde bekwaam af (1-1). Toch wel een dompertje voor de thuisploeg, die vooral in het eerste half uur heer en meester was, op deze toch wel frisse zaterdag.
Hoe anders was het beeld na rust. De gasten verschenen beter voor de dag dan voor rust en de thuisploeg keek plots tegen een vroege achterstand aan (1-2). Vijf minuten later werd ook de 1-3 binnen geschoven, en als ik zeg dat het ook de eerste 3 kansen van de wedstrijd waren voor vv Biervliet, dan lijkt mij dit niet gelogen. Plotseling kantelde het duel en zaten de gasten op de spreekwoordelijke rozen. Toch wist de thuisploeg na rust nog voldoende kansen te creëren, maar de bal wilde er deze middag ook gewoon niet in, ook mede door de sterk keepende doelman aan de zijde van vv Biervliet. De gasten liepen uiteindelijk uit naar 1-5, en zodoende werd het deze middag nog een grote uitslag.

Ondanks het feit dat een effectief Biervliet voor een pittige nederlaag voor de mannen van DwO’15 zorgden, waren er gelukkig toch nog heel wat positieve dingen te zien deze middag. Volgende week de laatste bekerwedstrijd uit tegen de mannen van vv RCS.