DwO’15 begint bekercampagne met overwinning!

1 september 2019 16:30

Met een viertal oefenwedstrijden in de benen was het vandaag dan weer tijd voor het echte werk.

Met een viertal oefenwedstrijden in de benen was het vandaag dan weer tijd voor het echte werk. Bekerwedstrijd 1 stond voor de deur. Dit treffen zou plaats vinden op Schouwen-Duiveland tegen vv Brouwershaven. Voor de meeste spelers geen onbekende tegenstander, aangezien hier vorig seizoen ook al in competitieverband tegen werd gespeeld. Helaas waren enkele spelers niet geheel ongeschonden uit de oefencampagne gekomen, en zodoende moesten Frank en Alwin dit treffen aan zich voorbij laten gaan. Tijdens de warming-up viel ook Jonathan nog uit met een bovenbeen blessure, daarom kon Jeroen Koeman gelijk vanaf minuut 1 starten. Voor de derde maal op rij waren de speelomstandigheden deze middag tropisch te noemen, waardoor twee drinkpauzes tijden de wedstrijd ook geen overboden luxe bleken te zijn.
De volgende spelers verschenen deze middag ten tonele;
Tim, Jeroen ©, Hendrik, Jeroen, Kevin, Kenny, Rik, Joris, Niek (45e min. Niels), Delano (60e min Pinto), Joel

Over de eerste helft van DwO kant kunnen we behoorlijk kort zijn. De ploeg speelde ver onder hun kunnen. Enorm veel balverlies, te ver van de man afdekken en een slechte communicatie waren zomaar wat voorbeelden van een dolend DwO’15. De thuisploeg voelde dan ook goed aan, dat er deze middag wat te halen viel op eigen veld en deelde al vroeg enkele speldenprikjes uit. Aanvallend wist DwO hier nauwelijks iets tegen over te zetten. De DwO defensie had de handen vol aan de telkens gegeven lange passes vanuit het middenveld en laatste linie. Uit één zo’n lange pass viel dan ook de openingstreffer te noteren. Één der spitsen bleef koelbloedig en schonk z’n compagnon een niet te missen kans. Laatstgenoemde kon de bal dan ook eenvoudig buiten bereik van Tim binnen schuiven (1-0). De gasten moesten nu in de achtervolging, maar dit verliep helaas nog niet erg soepel… Toch viel vrijwel uit het niets plots de gelijkmaker. Joel had maar een klein beetje ruimte nodig om de trekker doeltreffend over te halen en de stand was weer in evenwicht (1-1). Dit was tevens alweer z’n 7e treffer deze voorbereiding! Met een 1-1 stand gingen beide ploegen aan thee.
In de rust een logischer wijs zwaar ontevreden staf + selectie, en met enkele omzettingen en laatste puntjes op de i werd aan het tweede tijdsbedrijf begonnen.
Na rust een compleet ander DwO dan voor de thee. Eindelijk lukte het de formatie weer om tot voetballen te komen en de tegenstander het grootste gedeelte van de tweede helft de wil op te leggen. Mooie combinaties verschenen op de mat en kansen dienden zich dan ook aan. Echter het aluminium behoedde de thuisploeg nog van een vroege achterstand, ook een schot van Joel werd nog knap gepareerd door de doelman. Rond de 70e minuut leek DwO’15 een strafschop te krijgen. Middenvelder Kenny werd onreglementair te val gebracht, maar de leidsman wuifde tot ieders grote verbazing het voorval weg… ‘ Ja het was een overtreding, maar dhr. Braamse zou te traag naar de grond gegaan zijn, aldus de uitleg van de man in het zwart… ??
Uiteindelijk wist DwO zichzelf toch nog te belonen, want ongeveer 10 minuten voor tijd kwam het toch nog aan de leiding! Wie anders dan de man die in grootse vorm steekt op het moment, Niels van Geystelen, velde Brouwershaven met een goede individuele actie + doeltreffend schot! (1-2).
De gasten wisten de overwinning dan ook uiteindelijk nog over de streep te trekken op deze warme zaterdagmiddag op Brouwershaven.

Een DwO’15 met twee gezichten deze middag. Een slechte 45 minuten werd afgewisseld met een alleraardigste 2e 45 minuten. Volgende week treffen we vv Biervliet tijdens de presentatiedag op Ovezande. Deze ploeg ging op eigen veld met 0-6 onderuit tegen favoriet RCS.