Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Na 15 jaar afscheid van onze voorzitter Eric Schneider

29 oktober 2018 14:00


Na 15 jaar voorzitter te zijn geweest van eerst S.V.D. en na de fusie met vv Volharding als voorzitter van DwO'15 heeft Eric Schneider op de algemene ledenvergadering van vrijdag 26 oktober afscheid genomen. Lees hier verder.

We danken Eric heel hartelijk voor zijn inzet, ideeën, betrokkenheid en samenwerking alle jaren van zijn bestuursperiode.

Hieronder Eric zijn persoonlijke afscheidswoord.

Beste leden en alle betrokkenen die DwO’15 een warm hart toedragen,

Na 15 jaar voorzitter te zijn geweest draag ik tijdens de jaarvergadering het voorzitterschap over. Er is in die afgelopen periode veel gepasseerd. Een van de hoogtepunten is wel de fusie Volharding en de TVO uit Ovezande.

Toen ik net voorzitter was hadden we al een samenwerking met de omliggende verenigingen,  voornamelijk Volharding en soms ook met Hoedekenskerke. Dit werd per jaar bekeken en beslist. Dat dit geen ideale situatie was bleek uit de jaarlijkse inspanningen die nodig waren om de jeugd indeling rond  te krijgen. Dit zowel bij Volharding als SVD.  Samen  kwamen wij dan ook al snel tot de conclusie dat een permanente samenwerking tussen de jeugd van Volharding en SVD voor alle jeugd leden beter was. Er konden teams gemaakt worden waar spelers van gelijke leeftijd met elkaar konden spelen. Deze samenwerking leverde meer speelplezier voor de jeugd op en zorgde voor een betere en stabielere jeugdorganisatie. De samenwerking toen is de basis  geweest voor de latere volledige fusie. Ook toen verliep deze samenwerking met Volharding, met Peter de Meij  als voorzitter zeer goed.

Dat een aantal jaren geleden de fusie volledig was en DwO’15 een feit werd was dat een logisch gevolg. Onze jeugd spelers die heel de jeugd al met elkaar gevoetbald hadden wilden dit bij de senioren ook en toen Volharding de overstap wilde maken naar de zaterdag was het laatste obstakel weggenomen en kon de fusie gerealiseerd worden.
De voorbereidingen voor deze fusie waren intensief maar door de goede samenwerking tussen de bestuursleden van beide verenigingen is dit zeer voorspoedig verlopen. Ook de samenwerking met de iets later ingestroomde TVO liep erg goed, drie verschillende verenigingen die zo goed met elkaar samenwerkten  aan een gezamenlijk doel, daar mogen we als huidige vereniging best trots op zijn.

Dat de accommodatie in Driewegen in diezelfde periode op de schop ging paste mooi in de samenwerkingsplannen. In de eerste gesprekken met de gemeente over de verbouwing was een van de eerste vragen van wethouder Schenk of wij als SVD gingen samenwerken met Volharding. Ons antwoord was volmondig ja.  Waren we deze samenwerking niet aangegaan dan was het gebouw alleen geschilderd en niet aangepast aan de huidige tijd. Ook was een voorwaarde dat de sport voor Driewegen behouden bleef, beiden is gebeurd. Deze verbouwing en de voorbereiding hierop heeft de nodige tijd en energie gekost maar is zeker de moeite waard geweest.
We kunnen nu als vereniging gebruik maken van twee prachtige  accommodaties.
Om  te zorgen dat de jeugd ook in de toekomst zijn sport kan blijven beoefenen bij DwO’15 kunnen we niet stil blijven zitten en is de inzet en medewerking van de leden en vrijwilligers essentieel.
Zonder vrijwilligers kan DwO’15 niet bestaan. Dus mensen als we met zijn allen ons steentje bijdragen  kan  DwO’15 laagdrempelig blijven en kunnen we onze eigen identiteit behouden, en ik weet zeker dat dit ook onze kracht is.

We hebben met zijn allen, leden, vrijwilligers, supporters, donateurs, sponsoren en bestuur een prachtige en financieel gezonde vereniging neergezet met goede toekomst mogelijkheden.

Ik wil als laatste mijn mede bestuursleden bedanken voor de plezierige samenwerking tijdens mijn hele voorzitterschap.  Ruud de Baar  zal het stokje overnemen en ik weet zeker dat met jullie als bestuur,  en met ondersteuning van alle leden, sponsoren en betrokkenen,  DwO’15 in de zak van Zuid-Beveland een begrip zal blijven waar alle inwoners uit de zak met plezier kunnen blijven sporten.
Delen

Lees meer over:
Bestuur

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!