DwO'15 2 krijgt flinke dreun te verwerken in titelrace....

15 april 2018 21:15

Vandaag stond de eerste topper van drie op het programma! Op bezoek bij de groenwitten uit Heinkenszand. De eerdere ontmoeting op Driewegen eindigde dit seizoen in een nipte overwinning voor de thuisploeg (3-2). Aangezien Luctor/Heinkenszand na de nederlaag op Driewegen nauwelijks meer tot puntverlies was gekomen, doet de ploeg voor aanvang van deze wedstrijd dan ook nog volop mee in de titelrace. DwO'15 kon beschikken over een fitte selectie, en de volgende spelers verschenen deze middag binnen de lijnen;

Rob, Jarno, Jeroen, Michael (45e min. Remon), Hendrik, Nathan (c), Kenny (45e min. Maik VI), Jay (70e min. Gert), Cas (75e min. Colin), Rik en John

DwO starrte van aanvang aan zeker niet onverdienstelijk aan de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd plaatsten de gasten al enkele spelendenprikjes, maar tot een treffer kwam het helaas niet. De eerste helft bestond aan beide zijdes vooral uit veel strijd en de doelkansen waren dan ook voor beide doelmonden vrij schaars te noemen. De supporters kregen een wedstrijd voorgeschoteld die vrij gelijkwaardig op ging, maar wel bol stond van de nodige voelbare spanning. Grootste mogelijkheid voor de thuisploeg kwam op naam van verdediger Wiebe Tolman die met een kopbal het alluminum wist te raken. Aan de andere kant vuurde DwO goalgetter John enkele schoten af op doelman Bliek, maar laastgenoemde redde bij alle pogingen bekwaam. Kortom met een brilstand gingen beide ploegen aan de thee.
In de rust twee wissels aan de zijde van DwO'15. De sterk spelende Michael als zowel Kenny B. verlieten het veld voor Remon en Colin. Na rust waren de verhoudingen weer behoorlijk in evenwicht, al leek de thuisploeg het heft iets meer in hand te nemen. Wederom werd het alluminium (lat) geraakt na een pegel van randje 16, overige kansen waren er amper te noemen voor de thuislploeg. Ook DwO wist voorin weinig potten te breken, en de gasten moesten het dan ook vooral van de hoek- en vrije schoppen hebben na rust. Hendrik was dichtbij de openingstreffer, maar hij zag z'n doelpoging uit een hoekschop rakelings over gaan. Ook een mooi genomen vrije schop van Rik Witkam werd knap gepareerd door doelman Bliek. Tien minuten voor tijd kreeg DwO'15 dan toch nog een flinke dreun te verwerken. Net nadat Jarno H. zijn terechte tijdstraf van 10 minuten had uitgezeten, kwam de thuispoeg toch aan de leiding... Één moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat de gasten plots vol in de achtervolging moesten. Een vrije schop voor groen/wit werd razendsnel genomen door de thuisploeg en de gasten waren even niet bij de les. Één der groenwit spelers schoof de bal met uiterste precisie in de korte hoek naast doelman Rob (1-0). Helaas kwam DwO'15 ondanks de extra riscico's die het nog nam niet meer tot de gelijkmaker en zou het deze wedstrijd (onnodig) gaan verliezen met 1-0.
Een fikse kater voor de manschappen uit Ovezande/Driewegen... Waar een gelijkspel wellicht de verhoudingen beter had weergegeven, waren de groen/witten deze middag de gelukkigen, iets wat DwO'15 begin september ten dele viel. "Na deze zure nederlaag kunnen we concluderen dat de titelkansen helaas behoorlijk zijn geslonken... Toch blijven we positief en gaan we ons ondanks deze fikse kater deze week klaar maken voor topper nummer twee volgende week op sportpark de Fazant". Dan komt vv Patrijzen op bezoek.