DwO’15 wint 2e bekerwedstrijd uit bij vv Bergen!

12 september 2021 13:30

In de tweede bekerwedstrijd mochten de manschappen van het eerste elftal afreizen naar Bergen op Zoom om te duelleren tegen de mannen van vv Bergen. Aangekomen op sportpark de Kiefthoek werd de warming up afgewerkt op een prima bespeelbare mat onder druiligere omstandigheden. De volgende spelers moesten gaan zorgen voor een positief resultaat.

Luuc, Roy, Hendrik (60e min. Jarno), Jonathan, Mitchel (70e min. Mika), Kenny, Jeroen, Niels, Rik, Alwin (20e min Delano) en Kai (60e min William)

Vv Bergen ging de eerste bekerontmoeting met vv Nieuwdorp met 3-1 onderuit, en was deze middag dus gebrand op een beter resultaat. Toch waren het de bezoekers die prima uit de startblokken kwamen. Leuke combinaties en een scherp in de duels spelend DwO’15 leek de thuisclub in de beginfase enigszins te verrassen. Nadat al enkele speldenprikjes werden uitgedeeld, was het na pakweg een kwartiertje spelen raak! El Capitano Rikkert nam de bal na een prima combinatie fraai mee, en rondde vervolgens nog fraaier af en verschalkte zo de Bergen doelman (0-1). Toch gingen de gasten na deze bevrijdende treffer er niet beter op voetballen… Veel slordigheden en foute passes zouden het vervolg van de eerste helft verder weergeven. De thuisclub kreeg na de 0-1 dan ook enkele prima kansen om de gelijkmaker te produceren, maar DwO’15 doelman Luuc (deze middag vervanger van de afwezige Martijn) keepte deze middag een prima pot! DwO’15 kreeg ook nog enkele mogelijkheden en was vooral bij enkele hoekschoppen dreigend en dichtbij een 2e treffer. Met een 0-1 gingen beide ploegen aan de thee, voor DwO’15 was het vroeg uitvallen van Alwin in de  eerste helft een smet op de prima tussenstand.
Na rust kwamen de bezoekers wederom prima uit de startblokken, en enkele goed mogelijkheden volgden. Een kopbal van Rik na een schitterende pass van middenveld maatje Niels werd te nauwer nood uit de kruising geplukt door de Bergen doelman. Uiteindelijk viel voor Dwo’15 de bevrijdende 0-2. De uitstekend ingevallen Delano wist met een loepzuivere voorzet Jeroen te vinden, die vervolgens het netje liet bollen! (0-2) Was met deze treffer de wedstrijd gespeeld? Nee, dit was iets te voorbarig, de thuisclub kwam na 70 minuten spelen namelijk op 1-2 en zo leek het nog een zeer spannende slotfase te gaan worden! Toch dacht de ingevallen Willem hier beduidend anders over, na een diepe pass van uit het middenveld mocht de aanvaller afstomen op de doelman. Met een bekeken stift/lob besliste hij het duel ruim 10 minuten voor tijd! (1-3) De eerste overwinning was zodoende een feit, en duidelijk was dat de gehele selectie hier na al die weken voorbereiding met overwegend matige resultaten behoorlijk naar snakte. Dit resulteerde in het feit dat een besloten delegatie nog een bezoekje bracht aan de Raayberg, om de overwinning verder te vieren tot in de late uurtjes?

Scheiserechger: Dhr. Van Nistelrooy
Kaarten: 1x geel vv Bergen
Vlagger: Arjan van Bremen
Reporter: Hendrik