Competitie

Groep 3 19

5 september 2020 12:30

Onbekend

2e bekerwedstrijd tegen een tegenstander die in de eerste ronde 8-1 heeft gewonnen van RCS 3.

Iedereen was het er over eens dat het weer een zware middag zou gaan worden.

Onze sterkeeper Houdini de Kurkentrekker moest nog bijkomen van als zijn reddingen van vorige week, gelukkig had onze Stefan een goede stand-in geregeld.

Er waren nog twee opvallende namen in de basisopstelling. Brendan de tank op de linksachter positie en Menno mister perfect in het centrum waardoor Gert de verschrikkelijke moest uitwijken naar de rechtsachter positie. Verder waren er weinig verrassingen in de opstelling.

Nadat iedereen zich geregistreerd heeft en handen ontsmet had bij de entree konden wij onder de leiding van scheidsrechter Cor Diagonaaltje starten aan de wedstrijd.

Ondanks het overwicht van de gasten en mede door voortreffelijk keeperswerk van Ramon bleef het tot aan de rust 0-0. DWO 3 is zelfs een aantal keren ten aanval getrokken. Echter bleven grote kansen uit. Ook Berend de tank bleek het voetballen nog niet verleerd. De directe tegenstander kwam er maar niet langs.

Ook werd met vlagen er voetballend uitgekomen en hadden de middenvelders met behulp van de voorwaartsen de boel redelijk onder controle.

Na rust kwam old school Eric in het veld voor Brendan de tank.

Al snel werd duidelijk dat de tegenstander er een schepje bovenop deed. Na een minuut of 20 toch een doelpunt tegen.

Ook in de 2e helft kwamen wij enkele keren goed weg en hield onze stand-in keeper goed stand.

Wel kwamen wij er steeds minder uit. Onder de constante druk viel ook het tweede doelpunt. Nu moesten wij echt gaan opletten dat de score beperkt zou blijven. Rob moest er geblesseerd af (rugpijn). Richard kwam hiervoor binnen de lijnen. Later viel Stefan ook nog verdienstelijk in.

Onze mr perfect Menno had nog een zeldzame actie. Een sliding. Het lijkt mij beter dat hij dit eerst goed gaat trainen en eerst eens buiten de 16 gaat proberen.

Gelukkig hebben wij een echte penaltykiller.

Ondertussen staat de einduitslag al op het scorebord en wordt de roep om af te fluiten groter en groter. Maar Cor Diagonaaltje laat ons tot de laatste minuut door bikkelen.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen tegen RCS. Zij hebben 10-0 van de Meeuwen verloren en 8-1 van de tegenstander deze middag. Dat biedt perspectief.

Iedereen as vrijdag op tijd naar bed, zodat iedereen fris en fruitig aan de volgende wedstrijd kan beginnen. Ik heb vernomen dat het nieuwe leidersduo hier in de opstelling rekening mee houdt.

Er lijkt ook een nieuwe trend geboren te zijn; niet de gebruikelijke broodjes kroket en frikandel, maar elke keer een verrassing.

Deze keer waren er smakelijke worsten (van de vrachtauto gevallen). Vorige week al tosti’s en nu de worsten. Ik ben benieuwd wat het komende zaterdag gaat worden.