Competitie

Groep 2 12

12 september 2020 15:00

Onbekend

Vandaag stond de strijd der gevogelte op het programma, immers kwamen de mannen van vv Patrijzen op bezoek op het eigen sportpark de Fazant. Afgezien van het feit dat de jacht op de patrijs sinds 1 juli 1998 al is afgeschaft, werd op sportpark de Fazant dit seizoen toch éénmaal een uitzondering gemaakt en was de jacht weer even heropend! In een bekerwedstrijd die natuurlijk alleen nog in het teken stond om ‘des keizers baard’ hadden beide ploegen toch duidelijk de intenties om er een leuke pot van te maken!

De volgende DwO’15 selectie trad deze middag aan; Martijn, Roy (66e min. Mitchel), Patrick, Jonathan, Jeroen (66e min Jarno), Hendrik ©, Niels, Rik, Joris (46e min. Delano), Pinto (55e min. Alwin) en Kai

De technische staf hamerde voor aanvang duidelijk vanaf minuut 1 op dezelfde scherpte en werklust ten opzichte van voorgaand duel tegen groen/wit. Toch waren het de bezoekers die vanaf minuut 1 het spelbeeld bepaalde en dit zou gedurende de gehele 45 minuten zo zijn. De thuisploeg miste scherpte in de duels, en ook voetballend was duidelijk ondermaats. Nadat de bezoekers na een kleine 10 minuten met een fraai lobje al bijna op 0-1 waren gekomen, was het rond minuutje 25 dan alsnog raak. Een persoonlijke fout in defensief opzicht werd genadeloos afgestraft door spits Özgan (0-1). Nog voor rust verdubbelde de oranje brigade de score. Wederom werd een persoonlijke fout genadeloos afgestraft, ditmaal door aanvaller Traas, (neefje van onze DwO’er Eelco Goedegebure). Met een 0-2 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee, en aan die ruststand was helemaal niets af te dingen. DwO’15 was geen schim van de ploeg van vorige week en vv Patrijzen was op alle fronten de betere van de twee.
Na rust herstelde de thuisploeg zich goed, want eerste 10 minuten na rust werd weer een voldoende niveau behaald! Kansjes dienden zich aan, en het spel speelde zich dan ook grotendeels af op de oranje helft. Toch counterden de bezoekers naar een 0-3 en gooiden het duel in het spreekwoordelijke slot. Ozgan legde de bal na een prima individuele actie af op collega spits Traas en deze faalde opnieuw niet oog in oog met doelman Martijn. De thuisploeg mocht vervolgens niet klagen dat het bij 0-3 bleef. Eerst kopte Patrijzen nog een bal van dichtbij op de lat, even later werd de ploeg ook nog een strafschop ontnomen door de leidsman. Even leek het duel nog te ontsporen nadat de sfeer binnen de lijnen er behoorlijk grimmig op begon te worden. Gelukkig konden beide ploegen met 11 tegen 11 blijven staan, en belangrijker nog kwamen alle spelers fysiek ongeschonden uit de strijd na 90 minuten voetbal.

Een dik verdiende overwinning dus deze middag voor de Patrijzen, dat een groot gedeelte van de wedstrijd duidelijk de betere van de twee was. En zo komt er na 6 loodzware weken van voorbereiding wat tegenstanders betreft een eind aan het voorgerecht, en gaan we ons opmaken voor de start van de competitie. Volgende week starten we met de meest verre uitduel van het seizoen namelijk vv Cadzand. De trainersstaf + selectie heeft nog één week de tijd om de puntjes op de i te zetten, en dan barst het seizoen weer los!

Dit jaar is er vanwege de aanhoudende Corona problematiek besloten om geen presentatie dag te houden met bijbehorende fotomomenten, muziekavond en niet te vergeten sponsorloterij. Om toch een beetje de positieve stemming in te houden gaan we buitenom deze presentatie dag maar wat prijzen weggeven! Namens de eerste selectie gaan we de komende maanden tijdens de uitwedstrijden onze trouwe uitsupporters in het zonnetje zetten, om de twee weken hebben zij de fabelachtige eer om uitgekozen te worden als “uitsupporter van de week” met bijhorende prijs. Mochten er meerdere uitsupporters op betreffende speeldag zijn dan zal door middel van loting iemand tot de gelukkige worden uitgekozen!

Daarnaast hebben we binnen Europa natuurlijk de alom bekende bekende prijzen van de ‘Gouden schoen en Gouden bal. Binnen de seniorenafdeling van DwO’15 spelen we de komende maanden september tot en met december voor de ‘Gouden BOL’ (wat dit precies is, blijft nog even een verrassing). Elke maand zal de speler/speelster van DwO’15 1,2,3 of Dames met de meeste doelpunten in die desbetreffende maand de/een trofee overhandigd krijgen. Met nog twee zaterdagen in september iedereen wat deze maand betreft alvast succes!

Scheidsrechter: Dhr. De Zwarte
Kaarten: 2x DwO’15
Vlagger: Arjan van Bremen