Competitie

5e klasse 05

3 november 2018 14:30

Onbekend

DwO'15 3 heeft afgelopen zaterdag weer eens een wedstrijd weten te winnen. Na de zeperd vorige week tegen Luctor Heinkenszand 6 (9-0 verlies), wist het Yerseke 5 in een beladen duel met 2-1 te verslaan.

Leider Cor kon in aanloop naar deze wedstrijd beschikken over 15 man. Echter viel Eelco in de warming-up al uit met een kuitblessure. Cor moest daardoor voor de wedstrijd zijn tactisch plan nog wat aanpassen en stuurde de volgende 11 namen de wei in: Rob; Sef, Bauer, Wilko, Blok; Fabian, Matthieu, Daan, Olaf; Martijn en de Pree. Cor, Andreas en Fedde startten op de bank.

Voor de wedstrijd was afgesproken dat DwO'15 fel aan de wedstrijd zou beginnen. Helaas was deze boodschap niet helemaal overgekomen en stond DwO'15 binnen 10 minuten op een 0-1 achterstand nadat de spits van Yerseke het leer buiten het bereik van Rob in het doel schoot. Gelukkig pakte het 3e het spel na deze vroege tegengoal weer op en kreeg kansen via Martijn, Marcel en Wilko. Het was dan ook laatstgenoemde die met een geweldige pegel met zijn chocoladebeen de gelijkmaker van een meter of 25 binnenschoot. Vervolgens werden er door beide partijen nog wat kleine speldenprikjes uitgedeeld, voordat leidsman deze middag, Johhny den Herder, floot voor de rust.

In de rust leefde bij iedereen het gevoel dat er deze middag wat te halen viel. Om de tegenstander verder onder druk te zetten werd Andreas ingebracht, die kort achter Martijn zou gaan spelen. Dit lukte in het begin van de tweede helft vrij aardig en het resulteerde in wat kleine kansjes. Toch was het vooral Yerseke dat de bal had en op zoek ging naar de voorsprong. De wedstrijd werd wat onvriendelijker en de irritaties namen toe. Dit leidde uiteindelijk ook tot een akkefietje tussen Martijn en zijn bewaker deze middag, waarbij Martijn door Johnny het veld werd uitgestuurd. Ook Wilko had het wat aan de stok met 'een oude bekende' , waardoor de sfeer wat grimmiger werd. Toch ging DwO'15 met 10 man niet minder voetballen en wist het 10 minuten voor tijd zelfs de voorsprong te pakken! Daan waagde van grote afstand eens een poging en zag zijn schot prachtig in de linkerbovenhoek vliegen. Yerseke ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging stond deze middag als een huis. Hierdoor wist DwO'15 3 weer eens drie punten bij te schrijven en worden de bandjes van de plattekar alweer voorzichtig opgepompt.

Al met al een bewogen middag op sportpark 'de Fazant'. Het duel met Yerseke is al jaren beladen en dan is het extra lekker om met 10 man toch de overwinning nog bij te schrijven! Martijn bood na de wedstrijd zijn excuus aan richting het team en uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat hij woensdag voor een kratje Hertog Jan zorgt. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijden tegen Wemeldinge 3 op het programma, de koploper van deze competitie. Kijken of DwO'15 3 voor een verrassing kan zorgen en ook Wemeldinge op de pijnbank kan leggen!