Accommodatie

Onbekend

Vandaag mochten de mannen van DwO’3 afreizen naar het pittoreske Krabbendijke. Leider Cor beschikte over de volgende spelers die de kunstgrasmat deze middag zouden gaan trotseren;

Martijn, Hendrik, Eelco, Cor, Edwin (45e min Eric), Niels, Dré, Pree, Richard (25e min Ewout), Mathieu (72 min. Richard), Fabian
De vlag aan DwO’15 kant deze wedstrijd werd gehanteerd door Wilco Vermuë, die vanwege rugklachten dit schouwspel als veldspeler helaas aan zich voorbij moest laten gaan.

De beginfase was vanuit DwO oogpunt behoorlijk rommelig te noemen, en bij vlagen werd er toch echt te snel en te vaak balverlies geleden. De thuisploeg probeerde er voetballend door heen te komen, maar defensief had DwO de zaakjes in de eerste 45 minuten goed op orde. De Driewegen/Ovezande/ Oudelande (Een gehele DwO’15 as afkomstig uit de parel van zuid-beveland stond deze middag aan de aftrap) equipe probeerde met pijlsnelle counters de thuisploeg te verrassen.  En dit lukte enkele malen zeer goed! Een splijtende pass van Andreas, bracht na pakweg 12 minuten spelen plots Mathieu in stelling die vervolgens zeer fraai met een ouderwetse punter raak schoot! (0-1). Misschien voetballend gezien iets tegen de verhouding in, maar geen enkele haan aan DwO zijde die ernaar kraaide. Toch kwam de thuisploeg toch enigszins verrassend weer langs zij. Een voorzet werd van dichtbij fraai tegendraads ingekopt, en doelman Tinus stond machteloos. Niet veel later werd spits Mathieu wederom weggestuurd en leek hij de 1-2 op z’n schoen te hebben, echter ditmaal redde de Krabbendijke doelman bekwaam. Spitscompagnon Richard , die vooral goed storend en oorlogvoerend werk verrichte bij z’n directe tegenstander werd na pakweg een half uur spelen afgelost door Ewout. Met een 1-1 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. Een hoop wissels na rust aan beide zijden (Krabbendijke beschikte over 6 man op de bank). Cor haalde voor rust z’n directe tegenstander compleet uit z’n spel, waardoor hij na rust oog in oog kwam te staan met een nieuwe opponent, met in alle opzichten een Forza 2 Jay look a like. Snel, behendig, etc. maar toen ook deze speler rond minuutje 60 er duidelijke geen brood meer in zag en noodgedwongen, licht geïrriteerd twee linies terug zakte naar de back plaats, kon die andere rechtsback van DwO’15 een forse glimlach nauwelijks onderdrukken. Na rust kwamen de gasten voortvarend uit de startblokken. Rond minuutje 55 was de tweede voorsprong deze middag voor de mannen van DwO een feit! Andreas werd ditmaal na een sublieme pass van Mathieu weggestuurd en hij faalde niet! (1-2). Toch begon de thuisploeg steeds beter te voetballen en leek DwO’15 vooral in deze fase even naar lucht te happen… Dit resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker. Een afstandsschot van randje 16 werd door voorstopper Eelco ongelukkig getoucheerd, zodoende verdween ook deze bal buiten bereik van doelman Tinus in het doel (2-2). Hierna drukte Krabbendijke door en viel ook snel de 2-3. Een scherp aangesneden voorzet werd defensief zwak verdedigd en zo was de eerste voorsprong deze middag voor de thuisploeg een feit. Even later “leek” de genadeklap uitgedeeld te worden na wederom een fraaie kopbal, waarbij de spits toch ook wel enige vrijheid kreeg weggelegd (2-4). Tussendoor kreeg de thuisploeg ook nog een strafschop, maar deze werd vakkundig gepareerd door doelman Martijn! Toch verraste DwO vriend en vijand, want plots rechtte het de rug! De gasten maakte van dichtbij de aansluitingstreffer, het was Ewout die het scoren nog niet verleerd leek te zijn, want hij schoot onberispelijk raak (4-3) en even later was het wederom Ewout die op aangeven van Dré zelfs de gelijkmaker binnen schoot! Ongekende weelde voor de gasten, waarbij een ieder van DwO toch eigenlijk al dacht aan een zekere verliespartij. Maar de koek bleek zelfs nog niet op! Het was wederom junior de Graaf die het op z’n heupen had en de 4-5 binnen frommelde! Krabbendijke was het compleet kwijt en in een tijdbestek van een kwartier of na afloop ook wel “DwO’s kwartiertje”  genoemd werd de thuisploeg onder de voet gelopen. Hendrik en Edwin kregen beide nog een goede mogelijkheid op de definitieve nekslag uit te delen, maar deze was wederom weggelegd voor Dré. De inwoner uit Oudelande maakte aan alle Krabbendijke illusies een eind, en dompelde de thuisploeg in rouw(4-6).

Een knotsgekke tweede helft, met maar liefst 10 doelpunten deze middag op het biljartlaken te Krabbendijke. Waar de thuisploeg qua veldspel gezien de betere van de twee was deze middag, “gingen de puntjes toch echt mee terug achter in de kofferbak in de ‘nieuwe’ bolide van Cor huiswaarts naar de Driewegen/Ovezande” (citaat; F. Schenk).

Ewout was met 3 treffers de gevierde man deze middag op Krabbendijke, en de wedstrijdbal ging dan ook gewoon mee naar het Ridderhofje in Kwadendamme. Veilig en goed weggestopt bij al die andere wedstrijdballen die de spits in een vér verleden hier al naar toe bracht. Dré (2x) en Mathieu (1x) voegen zich door hun doelpunt(en) deze middag in een illuster rijtje! Het duo deelt na deze middag de kop van de topscorerlijst samen met Marcel, die deze middag niet tot scoren kwam, maar het duo samen wel ha(r)telijk verwelkomde in de topscorerlijst of Torschützenkönig (topscorer) zoals Pree nog voor aanvang van de wedstrijd trots verkondigde (toen nog niet wetende dat hij even later deze titel zou moeten gaan delen).

Volgende week komt Sc Waarde op bezoek in Driewegen, aanvang 14.00
Scheidsrechter:  Verdienstelijk gefloten Vlagger: W. Vermue Verslaggever: Hendrik