Competitie

5e klasse 05

10 november 2018 15:00

Onbekend

DwO'15 heeft de overwinning op Yerseke 5 (2-1) geen vervolg kunnen geven. Het kon een uur tegenstand bieden tegen koploper Wemeldinge, maar ging uiteindelijk met 6-1 ten onder.

De voorbereiding richting de wedstrijd tegen koploper Wemeldinge 3 verliep niet optimaal. DwO'15 3 had vrijdag om half 6 namelijk nog maar 11 man. Ook kon de woensdagtraining, waarop normaal gesproken de tegenstander wordt geanalyseerd en de wedstrijdtactiek wordt ingeslepen, door te veel afmeldingen niet doorgaan (kratje Hertog-Jan staat nog steeds, Martijn!). Gelukkig was het 1e vrij en werden Jonathan en Mitchel ingevolgen. Daarnaast hadden we met Floris, 'Flipper' of 'Flo' voor intimi, een herintreder en kon er toch met 14 man richting de 'Boenze Boogerd' worden afgereisd.

De psychologische oorlogsvoering begon al ver voor de wedstrijd. De toegangswegen richting het Wemeldingse sportpark waren namelijk afgezet en de omleidingen bleken te lastig voor de mannen voor DwO'15. De auto's werden vervolgens ergens in een woonwijk geparkeerd en er volgde een 10 minuten lange wandeling door een nieuwbouwwijk in Wemeldinge. Een kwartier voor tijd arriveerden de manschappen van Cor van de Griek dan eindelijk in de kleedkamer en werd er snel omgekleed. Cor stuurde voor de eerste helft de volgende 11 namen het veld in: Rob; Eric, Harold, Cor en Jona; Schenk, Wilko, Delano, Dre en Sef; Michel. Op de bank begonnen Flo, Mitchel en Blok.

Vanaf het begin werd duidelijk dat koploper Wemeldinge 3 de betere ploeg was en drukte DwO'15 dan ook ver naar achteren. Voornamelijk spits Pieter Bolle (volgens RudeStats 134 doelpunten in Wemeldinge 1) was constant in beweging en was een ware plaag voor de verdediging van het 3e. Toch was het DwO'15 wat na een minuut of 10 brutaal de voorsprong nam! Michel onderschepte een pass van een Wemeldinge speler en bleef 1-op-1 met de keeper koel. Hier hadden de mannen uit Wemeldinge niet bepaald op gerekend en de onderlinge irritatie nam toe. Wilko had het strijdtoneel toen al verlaten met een hamstringblessure en werd vervangen door Flo, die zijn rentree maakte in DwO'15 3 na een lange knieblessure. Wemeldinge 3 kreeg meer grip op de wedstrijd en Pieter Bolle liet zien waarom je hem geen moment uit het oog moet verliezen. De verdediging gaf hem teveel ruimte en Bolle kon vrij uithalen: 1-1. Snel daarna kreeg Wemeldinge een corner, die niet goed verwerkt kon worden. Deze kwam vervolgens terecht voor de voeten van een Wemeldinge-speler, die snel uithaalde. Zowel Rob als Harold, die nog op de lijn stond, hadden hier geen antwoord op, wat de 2-1 betekende. Met deze stand gingen beide ploegen dan ook aan de thee.

In de rust was iedereen het er over eens dat Wemeldinge het betere van het spel had, maar DwO'15 zag ook in dat er in de achterhoede van Wemeldinge kansen lagen met de snelheid van vader en zoon Loontjens. Met Mitchel en Blok voor Andreas en Harold kwamen er tevens twee frisse krachten in het veld om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker leek er in de eerste tien minuten na rust ook te komen. DwO'15 3 kwam een stuk beter de kleedkamer uit dan de thuisploeg en kreeg
zowaar een paar grote kansen. Zo schoot Jona snoeihard op de paal. Toch was het Wemeldinge 3 dat scoorde en na een uur spelen de voorsprong vergrootte. Hierna was de ban gebroken en liep Wemeldinge in het laatste gedeelte van de wedstrijd uit naar een 6-1 einduitslag, o.a. door een penalty van Wemeldinge-aanvaller John Mol (niet te verwarren met keurslager Cees Mol), waar een (lichte) overtreding van Bauer aan vooraf ging. Zo werd het toch nog een grote nederlaag voor de rood-witte Armada, al zag het dat er in de eerste fase van de tweede helft niet naar uit.

Werd er vorige week nog gesproken over de Plattekar, die aspiraties kunnen voorlopig weer even de ijskast in. Gelukkig hadden ze in Wemeldinge ook een frituurpan en werd het verdriet weggegeten met broodjes frikandel. Zaterdag kan DwO'15 3 weer een nieuwe poging wagen, ware het niet dat tegenstander Kruiningen 3 op dinsdag al weet dat het te weinig spelers heeft voor aanstaande zaterdag. Een vrij weekend dus voor het 3e, wat gezien de pijntjes in de selectie misschien helemaal niet zo slecht uitkomt. Dan maar 14:30 uur verzamelen langs de lijn (of in de kantine) bij de wedstrijd van het 1e tegen Rillandia, zeker?