Datum

9 december 2017 14:15

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 9 December de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop en op Driewegen stond op het programma. Een heuse topper om mee af te sluiten want op de ranglijst is het verschil tussen beide ploegen maar 1 schamel puntje. Kansen om uit te lopen voor DWO deze middag! Waar Forza 2 het al voor had gedaan hoe we moesten scoren vanmiddag moge duidelijk zijn zij wonnen afgetekend van Spui met 13-1. En met wederom een vol sportpark mocht het aan steun niet ontbreken deze middag. De volgende 11 gladiatoren werden de wei in gestuurd: Tim, Pieter, Patrick, Jeroen, Kevin (75e Roy), Frank (C), Nicky, Mitchel (70e Rik), Niels (60e Kai), Joel, Pinto

Na een weer inspirerend praatje van het duo Paauwe/Goeman begon de wedstrijd iets eerder dan normaal om 14:15. DWO begon goed aan de wedstrijd en had gelijk het veld overwicht. Het strijdplan van Smerdiek werd ook duidelijk een lange bal op de spitsen of de lange nummer drie op het middenveld en van daaruit voetballen. Waar de eerste kansjes voor Smerdiek waren uit standaardsituaties was het DWO wat de grootste kansen creëerde. Het doelpunt viel echter uit een penalty. Na een fraaie steekpass van Nicky legde Mitchel terug op Joel die neer werd gehaald. Nu Sinterklaas toch al weer een aantal dagen het land uit was vond men aan Smerdiek kant dit een cadeautje. Jeroen had hier maling aan en schoot de bal feilloos binnen 1-0. De 1-0 gaf de ploeg vertrouwen en er werden een aantal fraaie combinaties op de mat gelegd. Er volgden grote kansen voor Joel, Niels en Pinto. Maar deze werden niet benut. De tweede ballen waren veelal voor een fel DWO en zo kwam Smerdiek niet aan voetballen. Met een 1-0 voorsprong ging men dus aan de thee.

In de rust werd verteld dat we goed voetbalden maar we de score al uit hadden moeten breiden. Verder een gematigd tevreden staf omdat we nog iets te slordig waren. De tweede helft was er een heel ander spelbeeld. Smerdiek ging er vol voor de tweede helft en het leek wel of DWO dit niet echt op kon brengen. Smerdiek kreeg de overhand en DWO beperkte zich op counteren en bij vlagen goed lopende aanvallen. Het was toch allemaal niet wat er van werd verwacht deze tweede helft en Kai werd gebracht voor Niels. Smerdiek bleef de betere ploeg en scoorde uiteindelijk ook de 1-1 via hun beste speler de nummer 10. Deze maakt een slimme overtreding op Nicky waardoor deze kansloos was en hij vrij kon binnentikken. DWO kreeg echter de grootste kans van de tweede helft. Pinto ging 1 op 1 op de keeper legde terug op Joel maar deze stond er niet beter voor en miste. DWO probeerde door te drukken maar het spel bleef op en neer golven. Waar de spitsen van Smerdiek lastig bleven probeerde DWO er nog een slot offensief uit te trekken. Mitchel werd gewisseld voor Rik en even later Kevin voor Roy. Echt tot grote kansen leed dit niet. Er volgde nog een paar kansjes maar deze werden allemaal net niet benut. Joel creëerde nog de grootse kans maar zijn schot werd goed gepareerd door de doelman van Smerdiek. Zo eindigde de wedstrijd in een terechte 1-1 eindstand.

Voor de positie op de ranglijst betekende dit niets DWO bleef de nummer 2. De tegenstander van volgende is ons wel genaderd tot 1 punt. Volgende week dus als afsluiter voor de winter opnieuw de nummer 2 tegen de nummer 3. Want dan staat namelijk Apollo – DWO op het programma. Waar de tegenstander van volgende week nog een woordgrapje maakte over de schitterende naam DWO in hun verslagje moge het duidelijk zijn dat de messen worden geslepen voor volgende week. Tot dan!