Wedstrijdverslag Hansweertseboys 1 - DwO'15 1

Mannen, 1, 4e klasse B

2 december 2017 14:30

Onbekend

Vandaag stond de lastige thuiswedstrijd naar Hansweert op het programma. Nadat DWO’15 vorige week voor het eerst onderuit was gegaan tegen de terechte koploper Halsteren. Mochten de mannen van Marvin Paauwe zich deze week revancheren op sportpark Zijpe. De mannen wisten wat ze te doen stond en dit potje moest gewonnen worden mochten we aanspraak blijven maken op de bovenste plekken. De volgende 11 namen werden door het duo Paauwe/Goeman het veld in gestuurd. Tim, Pieter, Patrick, Jeroen, Kevin(60e Roy), Frank ©, Nicky, Mitchel, Pinto (75e Rik), Ewout (70e Kai) en Niels. Het strijdplan werd weer haarfijn uitgelegd en de mannen mochten het veld betreden onder leiding van de vandaag dienstdoende leidsman dhr. Verstraten.

DWO begon net als vorige week in de eerste 10 minuten niet sterk. Hansweert had het betere van het spel in de beginfase maar tot echte kansen kon de ploeg niet komen. DWO kwam wat beter in de wedstrijd maar was achterin nog rommelig. Door balverlies achterin moest er aan de rem worden getrokken door een der DWO verdedigers en zodoende een vrije trap op een 20 meter van de goal. De specialist van Hansweert trad aan maar zag zijn poging op de buitenkant van de paal belanden. Na dit moment leek DWO wakker en heeft het de rest van de eerste helft gedomineerd. Het dwong de defensie van de tegenstander tot een fout en na een goede pass van Ewout kon Pinto afronden 0-1. DWO bleef voetballen en kansen krijgen. Zo schoot Mitchel nog een keer op de lat en de scheids zag niks in een daarna vermeende overtreding. Ook Niels kreeg nog een kopkansje en Ewout miste nog een keer 1 op 1 met de keeper. Zou die bal er dan niet meer in willen hoor ik jullie al denken maar niks is minder waar. Niels werd weggestuurd door kapitein Frank en omspeelde de keeper maar werd neergelegd door doelman Pauwe. Dus zo mocht onze specialist Jeroen aantreden tegen grote neef en keeper van Hansweert Rick Pauwe. Saillant detail is wel dat de keeper van Hansweert tot vandaag 2 van de 4 penalty’s dit seizoen had gepakt. Maar voor onze Jeroen geen probleem want hij schoot de bal onberispelijk binnen 0-2. Nog voor het einde van de eerste helft was er nog een tweetal grote kansen voor Pinto maar de balvirtuoos uit Vlissingen kon deze niet afronden.

Met een 0-2 ruststand konden de trainers natuurlijk niet geheel ongelukkig zijn. Toch moesten we zuiniger omspringen met de kansen omdat dan deze wedstrijd al op slot had gezeten. Voor de rest werd er buiten om de eerste 20 minuten goed gevoetbald en werd ons vooral aangeraden om zo door te gaan. De tweede helft werd beter begonnen dan de eerste en DWO zat er fel op. Gelijk na rust werden de eerste kansjes dan ook al weer gecreëerd. Maar het was aanvoeder Frank die de 0-3 maakte. Na een goed bekeken balletje van Ewout kon Frank binnenschieten met een goed gedrukt schot. Dit was voor DWO nog niet genoeg en de ploeg bleef hongerig en vooral ook goed voetballen. Iedereen hield zich aan zijn taak en dat werd uiteindelijk ook uitgedrukt in de score. Na een mislukte aanval zette Ewout goed door en nam naar eigen zeggen de bal met zijn gezicht mee en ronde  koeltjes af voor de 0-4. Hierover ontstond wat onenigheid bij de Hansweert spelers die het een handsbal vonden maar de scheids had anders beoordeeld en we gingen dus verder met de 0-4 voorsprong. Kevin had wat pijntjes en werd uit voorzorg naar de kant gehaald voor Roy. DWO bleef kansen creëren maar Hansweert werd wat sterker en deelde een paar spelden prikjes uit. Kai en Rik werden gebracht. Kai was gelijk gevaarlijk maar zijn schoten met zijn iets mindere linker vonden vooral het zijnet. Rik was eigenlijk met zijn eerste beste actie gelijk doeltreffend. Na een dubbele één twee met Mitchel stifte hij het balletje heerlijk over Hansweert doelman Pauwe heen 0-5. Nadat iedereen in de selectie dacht dat Rik voor het mooiste doelpunt van de middag had gezorgd dacht Niels daar anders over. Hij werd in de laatste minuten nog een keer diep gestuurd door Nicky en controleerde de bal met het hoofd om hem daarna in één keer over keeper Pauwe heen te liften 0-6. Heerlijke goal en een heerlijk slotakkoord van een goeie middag voor iedereen die DWO een warm hart toedraagt.

DWO was vandaag weer de ploeg die het wil zijn en had de drie punten weer in de tas. Ik denk een terechte uitslag want de ploeg legde bij vlagen heel goed voetbal op de mat. Ik wil iedereen weer hartelijk bedanken voor de support en we zien jullie volgende week tijdens de belangrijke pot thuis tegen Smerdiek weer!