Competitie

Mannen, 1, 4e klasse B

4 november 2017 14:30

Onbekend

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd naar Spui op het programma. Waar het vorig jaar in de laatste minuten nog mis ging voor DWO. Spui had dit seizoen wederom een aantal versterkingen en waren er dus maar enkele bekende gezichten. Spui was vorige week tegen Waarde er vol op gegaan dus dat het een middag met strijd ging worden was op voorhand ook al duidelijk. De volgende 11 gladiatoren werden dan ook de wei in gestuurd door het duo Paauwe/Goeman.

Tim
Pieter, Patrick, Jeroen, Kevin
Nicky, Mitchel (70e John), Niels (80e Jarno)
Ex-ijscoman, Joel, Rikkert (60e Alwin)

Er werd ons op voorhand meegegeven dat we niet met dezelfde instelling moesten voetballen als de eerste helft tegen SPS. Toch was het Spui wat uit de startblokken schoot. Met een aantal vlijmscherpe counters wisten zij groot gevaar te stichten. Maar tot opluchting van ieder die DWO een warm hart toe draagt werden deze om zeep geholpen of stond doelman Schneider zijn mannetje. De eerste kans voor DWO was gelijk een grote na een splijtende pass van de ex-ijscoman wist Rik 1 op 1 het klusje niet te klaren. De tweede kans voor DWO was het wel raak. Uit een snelle uitbraak stuurde Niels Rik weg die een puntgave voorzet in huis had en Joel kon binnentikken 1-0. En Rik had z’n fout dus goedgemaakt. Waar DWO het in dit deel van de wedstrijd op de heupen kreeg zat de 2e er ook aan te komen. DWO drukte door en door een fout achterin kon Mitchel Pinto wegsturen die de bal schitterend over de keeper heen stiftte. Na de 2-0 werd Spui weer wat sterker en moest DWO weer achteruit. Waar het organisatorisch niet goed stond bij DWO werd de spits van Spui weggestuurd en maakte de 2-1. Niet veel later was het rust en konden de mannen aan de Thee.

Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat DWO niet haar beste wedstrijd speelde en van geluk mocht spreken dat het niet met een achterstand ging rusten. En na een paar scherpe uitspraken van assistent Goeman die toch wel “hout” sneden was iedereen weer scherp voor de tweede helft. Toch was het begin van de tweede helft desastreus te noemen. Want na een goeie 5 minuten in de tweede was het een pingel voor Spui. De middenvelder van Spui faalde oog in oog met doelman Schneider niet en het was 2-2. DWO had het even moeilijk maar kwam er uiteindelijk weer bovenop. Nadat er meer strijd werd geleverd op het middenveld werd aan de hand van Nicky de duels weer gewonnen. En dit resulteerde uiteindelijk ook weer in kansen. Na een discutabele ingooi voor DWO was het wederom Joel die via de binnenkant van de paal raak schoot 3-2. Na wat wisselingen in het veld kwamen er meer kansen voor DWO zo was Joel dicht bij een hattrick en waren de acties van Alwin goed tot de laatste pass. Toch was het een andere invaller die zich liet gelden het was oud Torjäger John die raak kon knikken na een corner 4-2. Een belangrijke goal  want hierna kwam er toch wat meer rust in de ploeg. Spui probeerde het nog wel met lange ballen en er volgden een aantal kansen maar deze werden niet verzilverd. Na het laatste fluitsignaal was er vooral opluchting die heerste binnen de selectie.

Spui was een sterke ploeg en we waren de eerste helft goed weggekomen.  Maar nu wel is een keer drie punten uit bij Spui wat de afgelopen twee jaar niet was gelukt. Wederom een bedankje voor het publiek wat ook de verre uitwedstrijd naar Spui niet had overgeslagen. Verder staat er zaterdag Patrijzen op het programma. Altijd beladen zoals deze wedstrijd is zal DWO er deze beker wedstrijd ook weer vol op moeten klappen. Tot dan!