Competitie

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 04

5 november 2016 14:30

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen Yerseke 4 op het programma. Vooraf was iedereen ervan overtuigd dat we hier punten konden pakken. Yerseke stond tenslotte onderaan. Dat enkele spelers gespannen zijn voor de wedstrijd en graag willen weten waar ze aan toe zijn bleek ook deze keer. Deze speler wilde vooraf graag weten op welke positie hij stond zodat hij zich daar mentaal op voor kon bereiden. De grote leider was hier duidelijk in…bank…zodat deze speler ontspannen op eigen gelegenheid naar het sportpark in Yerseke kon rijden.

Nadat iedereen gearriveerd was konden wij beginnen met de voorbereiding. De volgende mannen begonnen aan de wedstrijd: Rob de B, Seff, Harold, Cor, Ronny, Marcel, Andreas, Eelco, Stefan, Erik v A en Richard. Op de bank begonnen Wilco, Matthieu en Fabian.

Na en minuut of 10 bleek al dat wij een lastige middag zouden krijgen. Yerseke had een paar handige voetballers uit de hoed getoverd waardoor wij constant onder druk stonden. Organisatorisch stonden wij niet goed en hadden wij op het middenveld telkens een man tekort. Dit resulteerde al snel in de 1-0. Een goede aanval van Yerseke werd goed binnengekopt en zo stonden wij tegen een 1-0 achterstand aan te kijken. Na 15 minuten spelen brak Marcel door op de linkerkant. En zoals wij van Marcel konden verwachten besloot hij ook nu op het doel te schieten. Helaas had de bal niet de juiste richting en ging hij ver naast. Tot hilariteit van ons, Yerseke en de scheidsrechter gaf hij de schuld van deze misser aan het veld. Wij weten wel beter…..Na 20 minuten vond Richard het tijd om te wisselen. Bij nader inzien vond hij dat Matthieu beter tot zijn recht zou komen in de spits gezien de kwaliteit van de tegenstanders in de verdediging. Helaas was het toch Yerseke die weer in de aanval ging en was het de voorstopper van Yerseke die wederom doorstoomde en de 2-0 binnen schoot. DwO’15 probeerde zich ter herpakken en zowaar was daar de kans voor leider 2. De keeper van Yerseke liet een schot los waardoor leider 2 een enorme kans kreeg om de 2-1 binnen te tikken. Zoals wij schrokken van het feit dat hij daar stond zo schrok hij zelf ook van de enorme kans die hij kreeg en kreeg hij het voor elkaar om de bal naast het lege doel te schieten. En ja dan komen de excuses, het moest met links, had hem niet meer verwacht en het is een slecht veld….Tot overmaat van ramp werd het voor de rust ook nog 3-0. Bij een lange bal van links liepen Rob en Seff elkaar in de weg waardoor de bal voor de voeten kwam van een Yerseke speler. Deze kon de bal eenvoudig binnen schieten. Tijd voor de thee.

In de rust werd duidelijk dat het vertoonde spel erg slecht was. Er waren spelers die dachten dat we met een 4-2-4 systeem speelden omdat er op het middelveld wel erg weinig spelers van DwO’15 liepen. Hier dacht met name onze linkshalf wat anders over. Na wat heen en weer gekibbel besloot Wilco om toch maar eens aan te geven dat de oorzaak van het matige spel voor een groot deel aan de links en rechtshalf lag. Dit resulteerde in een tirade van onze linkshalf want hij was het er overduidelijk niet mee eens. Sterker nog hij deed zijn schoenen uit en wilde er de brui aan geven. En ik moet eerlijk zijn ik was even bang dat dit het einde van zijn carrière zou zijn. Gelukkig konden wij hem ervan overtuigen dat wij hem er toch wel graag bij wilde hebben. Uiteindelijk werd er besloten dat Marcel in de spits ging spelen en Eric v A een linie zakte naar de linkshalf positie. Wilco kwam erin voor Eelco en Fabian kwam op de plaats van Stefan te voetballen.

De tweede helft begonnen wij beter dan de eerste. Sterker nog nadat ondergetekende uit de kleedkamer kwam bleek dat Marcel de 3-1 had binnen geschoten. Een goede keus dus om hem in de spits te zetten. DwO’15 kreeg zowaar nog een aantal goede kansen. Een schot van Wilco dat naast ging, Andreas die goed doorging maar strandde op de keeper en een vrije trap van Matthieu die net over ging. Ook Marcel kreeg nog een goeie kans maar schoot over. Dat hij daarna onder de grond werd geschoffeld dat had de scheidsrechter even niet gezien. Afijn, wij kunnen concluderen dat de eerste helft erg slecht was en wij het toen ook hebben weggegeven. De tweede helft hebben wij ons goed herpakt echter resulteerde dit niet meer in een gelijkspel of winst. Volgende week weer een zware partij tegen de koploper SSV’65 5. Een mooie pot voor Andreas om daar een mooi verslag van te schrijven.