Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 04

15 oktober 2016 14:30

Onbekend

DwO-15 (3) – Hoedekenskerke (2)

Op zaterdag 15 oktober stond voor de mannen van het 3e de tweede wedstrijd op het sportpark van DWO te Driewegen op het programma. Met Hoedekenskerke 2 als tegenstander, was de eerste derby van het seizoen een feit. Voorgaande week zijn alle punten in eigen huis gebleven, de doelstelling voor deze week was uiteraard om dit nog eens dunnetjes over te doen. Dit scenario was gezien de statistieken niet geheel ondenkbaar. Hoedekenskerke heeft immers een aantal weken terug met 5-3 van Kapelle 5 verloren, terwijl dit zelfde Kapelle vorige week nog is opgerold door de mannen van DWO (red.: het “hoe” en “hoeveel” laten we voor deze vlijmscherpe analyse even buiten beschouwing).

Bij aankomst op het sportpark waren de dames van DWO alweer bezig aan de zoveelste overwinning. Aan de mannen dus de schone taak om de andere 3 punten ook binnen te harken.

Na de technische voorbespreking en een onnavolgbare warming up, zouden de volgende spelers aan de start hebben moeten verschijnen: Rob, Cor, Edwin, Wilko, Dre, Fabian, Marcel, Eelco, Erik van A, Johnny en Michel. Op de bank zijn gestart: Matthieu, Harold (vlagger), Rene en Richard. De leiding over deze Derby was in handen van Niek (de onberispelijke) van Zunderen.

Nog voor het eerste fluitsignaal had geklonken moest reeds beroep gedaan worden op de reservebank. Fabian (die de dameswedstijd had gefloten) was onder mysterieuze omstandigheden niet aan de start verschenen. Matthieu is daarom alsnog gestart op de rechtshalf. Na de aftrap werd de bal direct naar voren gespeeld. Na 2 of 3 balcontacten werd de bal in de voeten gespeeld van Johnny, die opkomend vanaf de linker flank de bal met één streep over de keeper in de kruising peerde. De redactie is nog in conclaaf of dit zich binnen de eerste 10 seconden van de wedstrijd heeft afgespeeld, of net daarna (red.: de videobeelden zijn “as we speek” onderweg, indien nodig wordt dit verslag gerectificeerd). Niet veel later in de wedstrijd kwam na een kleine schermutseling de bal in de buurt van Marcel, die na een ferme sprint en een oorverdovende knal de bal langs de keeper wist te krijgen, 2-0. U kunt u wellicht voorstellen dat er binnen het elftal lichte euforie heerste…

De heersende vreugde was helaas maar van korte duur. Na een (goed) uitgespeelde actie en een vrije trap wist Hoedekenskerke binnen enkele minuten weer op gelijke hoogte te komen. Nog voor het einde van de eerste helft kreeg DWO een derde mokerslag te verduren, ruststand 2-3. Verder raakte Michel halverwege de eerste helft geblesseerd waardoor Fabian op rechtshalf kwam te spelen en Matthieu door schoof naar de Spits.

Tijdens de rust zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in de opstelling. In de as zijn Wilko en Erik van A. van positie gewisseld en in de spits is Michel er weer in gekomen op de plaats van Matthieu.

De tweede helft zijn we begonnen zoals we de eerste helft zijn geëindigd. Kansen hebben we nagenoeg niet gecreëerd en nog minder benut. Wat wij verzuimden te doen, wist Hoedekenskerke wel te doen, namelijk scoren. Niet al te lang na rust kregen we de 2-4 te verwerken. Na dit doelpunt ging het hard, de koppies gingen hangen en we kamen niet meer in ons spel. Tijdens de 2e helft is Richard nog op de plek gekomen van Erik, Rene op de plek van Edwin en Matthieu op de plek van Michel, maar het mocht allemaal niet baten. Tijdens de laatste 25 minuten (ook wel het tranendal genoemd) kregen we maar liefst 5 doelpunten te verwerken, eindstand 2-9. M.a.w. een middag om snel te vergeten.

Volgende week staat het combinatieteam ST Hoedekenskerke/Kwadendamme 2 op het programma. Hiervoor moeten we afreizen naar het sportpark “De Liesjes” te Kwadendamme. Zij hebben enkele weken geleden gewonnen van het Hoedekenskerke 2. Laten we hopen dat de statistieken net zoveel te betekenen hebben als vandaag.

Groeten Matthieu (ja klopt, de pen was mij eigenlijk niet toebedeeld, maar mijn collega had even geen tijd..). Oh ja, de pen gaat door naar Cor, succes!