Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Eerste wedstrijd DwO'15 op locatie Driewegen resteerd in zwaarbevochten winst.

DwO'15 3

2 - 1

Kapelle 5

60'

Competitie

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 04

Datum

8 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

N. Van Zunderen

Accommodatie

Sportpark Wolfaartsdijk
Sportweg 4
4471RP
WOLPHAARTSDIJK
tel. 0113-581666

DwO’15 3 – Kapelle 5                  2 – 1      (1 - 1)

(zaterdag 9 oktober 2016)

 

De 4e competitiewedstrijd van deze voetbaljaargang was een thuiswedstrijd tegen Kapelle 5.

En wel een hele speciale omdat wij, na het meisjes B-team, als DwO’15 3 voor het eerst mochten aftrappen op het vernieuwde complex van Driewegen.

De kleedkamers hebben een prachtige metamorfose ondergaan, de kantine en bestuurskamer zijn stijlvol ingericht (complimenten voor de inrichtingscommissie!) en ook op en rond het veld is er van alles veranderd en aangepast. Zo is er een prachtig terras waar je met gemak met 6 teams met begeleiding op kan bivakkeren, volledig nieuwe ballenvangers met hekwerk en ook de omheining is volledig aangepast aan de eisen van deze tijd.

Op dezelfde ochtend heeft de sponsorcommissie zich nog verdienstelijk gemaakt om een start te maken met het ophangen van de nieuwe reclameborden. Dit volgens het al in Ovezande gehanteerde u-profielensysteem. De oude, wat grotere borden zullen de komende tijd weer te bewonderen zijn langs de lijn. Kortom er is van alles in beweging en het ziet er al keurig uit!

Terug naar de wedstrijd, want daar draait het tenslotte toch om. Als we de voorgaande ontmoetingen van het 3e van vorig jaar tegen Kapelle 5 erbij pakten, mochten we ons niet teveel illusies maken. Uit 5-0 verlies en thuis 0-12 verlies! Heldere cijfers dus. Maar het kan verkeren in het voetbal en bij aankomst bleek de selectie toch behoorlijk compleet. Zelfs Dirk-Jan van het Zelfden was van de partij vanwege een late afmelding van herintreder Rob de Baar.

Vóór de wedstrijd werd de boel al op scherp gezet door Wilko door op te merken dat “als we nog kampioen wilden worden, we deze wedstrijd wel moesten winnen”. Met een start van 3 punten uit 3 wedstrijden stonden we namelijk nog niet in de bovenste regionen (9e om wel te zijn), maar daar willen we wel graag naar toe.

Omdat we een vergelijkbaar tenue hebben als Kapelle, werd er vandaag besloten om in de oude Volharding 3 shirts te voetballen met DRV erop. Velen onder ons voelden zich daarin als een vis in het water (red: en dat dit zijn vruchten af zou werpen komt later J)

De wedstrijd stond onder leiding van de , in ’s-Gravenpolder, veelbesproken kleine, grote man Niek van Zunderen. En ik kan u verklappen, hij floot weer een sterke wedstrijd op 1 foutje na!

Vanaf de aftrap was Kapelle 5 de bovenliggende partij en leek het alsof ze steeds een mannetje meer hadden. De middenvelders liepen zich dan ook de longen uit het lijf om de gaten te dichten.

Het kon dan ook niet uitblijven dat er een goal zou vallen. Kapelle 5 kwam dan ook op 0-1 door een verdedigingsfout. Niet goed meelopen met de man resulteerde in een 1 tegen 1 situatie met onze keeper. En hoewel de voorgaande pogingen allemaal door Dirk-Jan verijdeld werden, was er nu geen houden aan. Balen natuurlijk, maar daarmee niet getreurd en proberen om de gelijkmaker te scoren.

Nog geen 10 minuten later was dit het geval. Wilko legde de bal terug op voorstopper Eric Hoondert. Eric speelde de bal in op spits Michel Loontjens en Michel wist Matthieu van Damme in stelling te brengen. 1 op 1 tegen de keeper van Kapelle bleef Matthieu ijzig kalm en scoorde zo de 1-1.

Dit was ook meteen de ruststand, ondanks dat er over en weer nogal wat kansjes waren.

In de rust werd het strijdplan nogmaals bekeken en werden Ron en Fabian ingebracht voor Edwin B en Marcel. We zouden gaan proberen iets compacter te spelen en de 2 spitsen het van voren uit te laten zoeken.

Van echt voetbal was er in de 2e helft van onze zijde niet echt meer sprake. Het was toch vooral veel verdedigen en de bal wegwerken als dat kon. Toch kregen onze spitsen daardoor nog de nodige kansen. Bij 1 van deze pogingen werd onze kleinste spits (ik noem geen namen) over de knie genomen en blies de scheids resoluut op zijn kleine fluit; PENALTIE !!

Omdat Eelco in de 2e wedstrijd de PN ook raak geschoten had mocht hij deze wederom nemen. Onberispelijk werd de bal in de rechterhoek binnen gepeert en stonden we ineens op een 2-1 voorsprong (met nog 30 minuten te spelen). Kapelle 5 maakte zich geen zorgen dat het niet meer goed kon komen en bracht 2 verse krachten binnen de lijnen.

Vervolgens was het tegenhouden en hopen dat de spitsen van ons er nog ééntje bij konden prikken.

Door fantastisch keeperswerk van Dirk-Jan en fanatiek verdedigen van de rest wisten we dit heel lang vol te houden. We kregen zelf ook nog de nodige kansen via Michel, Eelco, Matthieu en Wilko, maar helaas net niet voldoende/goed genoeg.

Kapelle 5 lukte het echter ook niet om er ééntje in te schieten en daardoor eindigde de wedstrijd in een toch wel verrasssende 2-1 overwinning voor DwO’15. De euforie was groot, de roep voor de platte kar kwam weer naar boven en het bleef nog lang onrustig in de kantine en (na 18.00 uur) in het Dorpshuis van Driewegen.

Kortom: prachtige thuiszege, hard gewerkt, goed voor de moraal en op naar de volgende overwinning!

Man of the match: Dirk-Jan van het Zelfden

 

En oh ja, ik geef de pen door aan Fabian !

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!