DwO’15 speelt gelijk op bezoek bij Wemeldinge (2-2) - DWO15

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DwO’15 speelt gelijk op bezoek bij Wemeldinge (2-2)

Wemeldinge 1

2 - 2

DwO'15 1

Competitie

4e klasse A

Datum

29 april 2023 15:00

Scheidsrechter

F.H.J. Westerink

Accommodatie

Sportpark Boenze Boogerd
Chezeeweg 37
4424CE
WEMELDINGE
tel. 0113-621577

Met vooraf nog drie belangrijke wedstrijden voor de boeg ging DwO’15 deze middag op bezoek bij vv Wemeldinge. De gastheren maken een erg wisselvallig seizoen door, zo zette de ploeg rond de winterstop een prima serie neer ( ook DwO’15 werd verslagen met 0-1), echter na de winterstop kwam de ploeg in een dip terecht. Voor de gasten deze middag één taak, namelijk winnen op sportpark Boenze Boogerd om zicht te houden op plek 4 op de ranglijst. De volgende spelers moesten hiervoor zorgen;

Martijn, Patrick, Hendrik, Jeroen (77e min. Pieter), Niek, Dominic, Rik ©, Job, Niels (72e min. Kai), Mika (70e min. Roy) en Alwin

De wedstrijd deze middag stond onder leiding van scheidsrechter Westerink. Waar beide elftallen elkaar in de eerste 5 minuten aan het aftasten waren, sloegen de gasten vrij plotseling snel toe. Goed druk zetten resulteerde in een fout in de opbouw bij vv Wemeldinge, waarna Rik panklaar werd bediend door Niels, de aanvoerder schoot vervolgens beheerst binnen (0-1). Een droomstart dus voor de mannen uit Ovezande/Driewegen. Het veldspel van DwO’15 was echter nog niet geheel super te noemen, toch was MIka met een puik schot dichtbij de 0-2, echter de keeper redde fraai! Wemeldinge liet bij tijd en wijlen het balletje goed rond gaan, echter tot echte (grote) kansen kwam de ploeg voor rust nimmer. Toch werd de thuisploeg plots in het zadel geholpen door leidsman Westerink, die zich naar eigen zeggen becommentarieerd voelde door één der DwO’ers, en daardoor prompt besloot een vrije schop tegen DwO’15 te geven in het voordeel van Wemeldinge op een prachtige plaats randje 16. “Een belachelijke beslissing als je het mij vraagt, maar de verslaggever kijkt wellicht iets te veel met een gekleurde bril”? Dit cadeautje werd uitgepakt door de thuisploeg, want nadat doelman Martijn de bal in eerste instantie nog wist te pareren, werd de rebound van dichtbij wel binnen geschoten. De leidsman die dus blijkbaar, door deze beslissing van het toekennen van de vrije schop, geen enkel commentaar duldde liet zich in het vervolg wel kennen, door werkelijk alles te pikken wat door de Wemeldinge spelers/staf in z’n richting werd verbaal werd afgevuurd, maar nu viel daar verrassend genoeg werkelijk geen enkele sanctie op te noteren….
Toch rechtte DwO’15 de rug, want een kleine 10 minuten later was Alwin het fraaie eindstation van een mooie aanval en was het prompt weer 1-2. Met deze stand gingen beide plegen aan de thee.
Na rust waren beide elftallen vrij aardig aan elkaar gewaagd. Waar Wemeldinge wederom soms wat beter de vrije man wist te vinden, waren de kansen opnieuw schaars door goed defensief optreden door de laatste DwO’15 linie. Waar in eerste instantie nog geen vuiltje aan de lucht te zien was, ging het na ruim een uur spelen toch plots mis voor de gasten. Één der Wemeldinge spitsen liet slim in buitenspelsituatie de bal aan zich voorbij gaan, en aan DwO’15 zijde stond men te slapen toen een andere speler plots vanuit het middenveld doorstoomde om alleen door te gaan op goalie Martijn. Hendrik hield vervolgens de spits even vast aan het shirt, maar het was voor de desbetreffende speler voldoende om z’n doortocht op doelman Martijn te staken en ter aarde te storten. Scheidrechter Westerink trok vervolgens geheel in lijn der verwachting de rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken speler, en DwO moest plots verder met 10 man. De gasten moesten nu alle zeilen bij zetten, en helaas wist Wemeldinge al snel te profiteren van de man meer situatie. Een mooi schot randje 16 vloog buiten bereik van goalie Tinus via de deklat in het netje en de stand was weer in evenwicht. Trainer Danny bracht Roy om de defensieve gelederen te versterken en het punt te koesteren. De druk nam zwaar toe, maar met vooral de sterke invalbeurt van Roy (hij zat er meerder malen goed tussen met hoof en ledematen) sleepte DwO’15 het punt over de streep.

Na afloop voelde het punt, ondanks de langere tijd man meer situatie aan Wemeldinge zijde, binnen DwO’15 bij velen toch aan als een nederlaag  ondanks dat DwO’15 eigenlijk vanmiddag voetballend gezien nooit meer recht had dan op meer dan een punt.

Door het gelijkspel deze middag lijkt de hoop op plaats 4 een eind vervlogen. Echter met nog twee duels zijn er nog 6 punten te behalen, dus wie weet wat er nog mogelijk is in de laatste voetbalweken van jaargang 2022/2023. Eerst twee vrije zaterdagen alvorens de manschappen aantreden tegen koploper Krabbendijke en afsluiten met het uitduel bij vv Spui.

Kampioentje maanden april/mei topscorerklassement

Door zijn doelpunt deze middag gaat Rik Witkam op dit moment alleen aan kop in het klassement.

1 Rik 3x
2. Remon en Alwin 2x
3. Niels, Mika, Dominic, Jay, Mathieu, Yoran, Pinto, Meike, Lindy, Annemiek en Sacha allen 1x

 

Scheidsrechter: Dhr. Westerink
Supporters; 76
Kaarten: 3x geel 1x rood
Vlagger: Arjan
Verslag: Hendrik

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!