Smitsweg 24 B
4438AH
DRIEWEGEN
tel. 0113-655220

Vandaag een wedstrijd op het programma tussen DwO’15 en vv Wemeldinge. De laatste twee onderlinge ontmoetingen eindigden in het voordeel van de rood blauwe formatie uit Driewegen/Ovezande. Vv Wemeldinge beschikt tot dusver over de minst gepasseerde verdediging van de 4e klasse A, een mooie uitdaging dus voor de mannen van DwO’15 om hier verandering in te gaan aanbrengen deze middag.

Trainer Danny trommelde de volgende spelers op; Enrico, Kenny, Patrick, Jeroen (70e min. Jorn), Mitchel, Dominic, Job (70e min. Hendrik), Rik, Mika, Niels (20e min. Delano) en Alwin (70e min. Kai)

De eerste 45 minuten kwam een beter voetballend Wemeldinge voor de dag dan de gastheer. De vrije spelers werden door de gasten beter gevonden, en de eerste speldenprikjes werden uitgedeeld door de bezoekers. DwO’15 had moeite verzorgd veldspel op de mat te leggen, en de gasten waren daarnaast ook net wat gretiger/gelukkiger in de duels. Na pakweg 20 minuten spelen een fikse domper voor de thuisploeg nadat steunpilaar Niels al vroegtijdig geblesseerd het veld moest verlaten, hij werd vervangen door Delano. Na een klein half uur spelen braken de bezoekers de score open. Rechtsbuiten Barry Vleugel bediende aanvalsmaatje Van Dijke opmaat, en laatstgenoemde passeerde doelman Enrico (0-1), hierbij werd het vlagsignaal van DwO’15’er Arjan overigens genegeerd door de leidsman. De thuisploeg creëerde voor rust zeer weinig, toch kon het plotseling terug in de wedstrijd komen, nadat Alwin werd gevloerd en de leidsman de bal op de stip legde. Helaas schoot Rik het leder snoeihard op de lat, en bleef het bij een 0-1 stand. Op een schotje na van Mika, waren alle wapenfeiten wel genoemd aan DwO’15 zijde, kortom de defensie van Wemeldinge werd simpelweg te weinig getest voor rust. De bezoekers kregen wel enkele kansjes/mogelijkheden, maar echt grote kansen gaf de DwO’15 defensie ook niet weg, en dus gingen beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand. In de rust een logischerwijs niet tevreden staf, echter er waren nog 45 minuten te spelen.
Na rust ging DwO’15 wat meer opzoek naar die felbegeerde gelijkmaker, echter de defensie van Wemeldinge onder leiding van oudgediende, maar nog steeds onmisbare schakel Robin van Der Linden, gaf wederom ook na rust weinig weg. Ditmaal werden wel wat meer duels gewonnen door de thuisploeg en verscheen een beter DwO ten tonele, dan voor rust. Wemeldinge loerde nu op de spaarzame uitvallen en kreeg 20 minuten voor tijd een goede mogelijkheid op 0-2, echter doelman Enrico redde bekwaam! Een kwartier voor tijd zette DwO’15 een heus aanvalsoffensief in, in de hoop toch nog tot die gelijkmaker te komen. Dit zou bijna gebeuren, echter Hendrik kopte na pakweg 82 minuten de bal op de lat in plaats van in het doel. De slotminuten aan zijde van Wemeldinge was louter overleven, maar de bezoekers trachtte ere helaas voor DwO’15 in, de overwinning veilig te stellen.

En zo komt na lange tijd een eind aan een mooie reeks van DwO’15, en wordt de koppositie na deze middag afgestaan. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder deze middag, echter was de nederlaag gezien de hele wedstrijd niet eens geheel onverdiend te noemen, echter het seizoen is nog lang en de ploegen in de 4e klasse A doen nog steeds bar weinig voor elkaar onder. Kortom geen man over boord, volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen Hansweertse boys, hopelijk kan het vlaggenschip van Sandhövel en De baar dit voetbaljaar waardig afsluiten om toch nog aansluiting te kunnen houden bij de top van het klassement.