Nieuwstraat 31
4441AH
OVEZANDE
tel. 0113-656421

Na de heerlijke overwinning vorig weekend tegen HKW’21 stond vandaag de wedstrijd tegen hekkensluiter Jong Ambon op he programma op het eigen sportpark de Fazant. De wedstrijd deze middag stond onder leiding van dhr. G. Cobussen. Trainer Danny zag Jeroen voor dit treffen geblesseerd afhaken, maar mocht  Patrick na z’n korte schorsing weer terug verwelkomen binnen de selectie. De inwoner van Kwadendamme had er duidelijk weer zin in, of dit kwam door de feestgedruis van een dag eerder (het was immers vrijdag 17 maart St. Patricks Day) weten we niet maar hij voelde zich duidelijk weer als een vis in het water. De volgende andere spelers moesten de eerdere overwinning die middag van de DwO’15 Vrouwen 1 (2-0), een goed vervolg zien te geven;

Martijn, Patrick, Hendrik, Pieter v. S. (60e min. Jorn), Mitchel, Rik ©, Dominic, Job, Niels, Alwin, Mika, Kai, Pinto en Enrico.

Om klokslag 15.00 uur gaf scheidsrechter Cobusse het startsein voor deze wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat DwO’15 de bovenliggende partij was, echter kwam Jong Ambon bij spaarzame aanvallen wel telkens vrij gevaarlijk in de buurt van goalie Tinus. Het was wachten op de eerste kansen en die dienden zich dan ook al in een vroeg stadium aan. Onder leiding van El Capitono Rikkert, die overigens nog niet speelde in de door de KNVB deze week zo gepromote ONE LOVE aanvoerdersband binnen het amateurvoetbal, werden de eerste kansen gecreëerd op sportpark de Fazant. Wellicht dat onze Rikkert deze week bij het shoppen met vriendinlief de opvallende aanvoerdersband nog even toevoegt in z’n winkelmandje, maar wellicht ook niet de tijd zal het leren. De eerste mogelijkheden werden nog om zeep geholpen, maar na een kwartier spelen was het dan toch onze Nelis die de ban brak deze middag na goed voorbereidend werk van Alwin, kon Niels van dichtbij binnen tikken (1-0). Hierna volgde rap meer kansen, DwO kreeg ook deze middag een penalty na een handsbal echter Rik vond helaas de goed acterende doelman op z’n pad. Vervolgens niet veelc later een prachtige vrije schop van onze Rikkert die over de muur werd gekruld en uiteenspatte o p de kruising van de lat. Enkele minuten later dan toch echt weer prijs, nadat ditmaal Rik een vrije schop wel binnen kegelde, en zodoende kwam de bevrijdende 2-0 op het scorebord te staan. Nadat nog een handvol goede kansen niet werden benut gingen beide ploegen aan de thee.
In de rust, ondanks de voorsprong, een terecht kritische coach die baalde van het gemis van de vele kansen. Enkele minuten na rust werd het pleit dan alsnog vroegtijdig beslecht, nadat MIka een hoekschop van onze Rik van dichtbij binnen kon tikken (3-0) Hierna ging het even hard, want in een tijdbestek van 10 minuten wist DwO’15 nog 2 maal te scoren. Rik maakte z’n tweede en ook uitblinker Ali deed nog een duit in het zakje met de 5-0. In de tussentijd had ook Jong Ambon de spreekwoordelijke eer te redden door de 4-1 te maken. Ook na rust kreeg DwO’15 andermaal een strafschop, ditmaal ging onze Dominic achter de bal staan. Helaas werd ook deze strafschop a la Jaap Stam (halve finale EK 2000 tegen Italië) ver over het doel geschoten. Vervolgens werd het duel nog ontsierd door een ogenschijnlijk zware blessure bij de Jong Ambon doelman.
Scheidsrechter Cobusse floot rond de klok van kwart voor 5 voor het eind van dit duel, en DwO’15 kon zodoende weer 3 punten bijschrijven, ondanks de smet deze middag wat de zware blessure aan de zijde van Jong Ambon betreft. Namens de selectie wensen we de keeper dan ook een spoedig herstel toe, daarnaast nog een groot compliment in de richting van de bezoekers. Met wekelijks zware nederlagen, blijft de ploeg zeer sportief en zoals Jong Ambon aanvaller en oud topturner Jeffrey Telussa (miste op een haar na de Olympische spelen) na afloop mooi verwoorde “We proberen met z’n allen binnen de selectie met opgeheven hoofd de sfeer goed te houden tot het eind van het seizoen, wetende dat we soms wellicht dubbel cijfers moeten slikken op de zaterdagmiddag”

Volgende week gaan de mannen van DwO’15 op bezoek bij vv Schoondijke. Een taaie opponent, die ondanks de lage ranglijstnotering, altijd wel wat punten weet af te snoepen van hoger genoteerde ploegen, kortom DwO kan een lastige middag tegemoet zien.

Scheidsrechter: Dhr. Jacobusse