DwO’15 verliest uit bij Waarde

16 april 2023 16:45

Na een weekendje rust mochten de mannen van DwO’15 vandaag aantreden tegen het lager geklasseerde sc Waarde. Altijd een taaie opponent voor de mannen uit Ovezande/Driewegen, zeker als Waarde op het eigen sportpark voor gastheer mag spelen. De wedstrijd deze middag stond onder leiding van dhr. Boster.

De volgende namen verschenen op papier en veld;

Martijn, Pieter (80e min. Niek), Patrick, Hendrik, Jeroen, (66e min. Mitchel), Job, Rik ©, Kai (65e min. Dominic), Niels, Alwin en Mika

DwO’15 startte deze middag zeker niet onaardig en zette de thuisclub de eerste 20 minuten flink onder druk. Hier en daar was dan ook behoorlijk wat ruimte te vinden voor schoten uit de 2e lijn, echter het vizier stond tot dusver nog behoorlijk belabberd bij de dienstdoende schutters. Toch kreeg DwO’15 een flinke kans in de naam van Alwin, nadat Kai de bal panklaar legde voor de rappe vleugelaanvaller. Helaas vloog het snoeiharde schot tegen een Waarde speler aan. Na het kwartier spelen kwam de thuisploeg steeds beter voor de dag, en plotseling vielen er aan de zijde van doelman Tinus 3 (grote kansen te noteren) eerst redde de goalie fraai in één op één met Waarde spits even later waren het wederom de vingertoppen + doelpaal die een doelpunt voorkwamen. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat een steekpass (met een flinke buitenspel geur) doeltreffend werd afgerond (1-0) Toch kwam DwO’15 vrijwel gelijk vanaf de aftrap weer op gelijke hoogte. Een mooie crosspass werd door onze Rikkert achter de defensie gelegd, en maatje Niels rondde bekwaam af (1-1). Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.
Na rust een slordig DwO’15 dat vandaag duidelijk niet het gewenste niveau wist te halen. Toch waren de mannen van Sandhövel zeer dichtbij de voorsprong, echter Niels, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Mika kon het doel helaas net niet vinden.
Defensief lieten de gasten deze middag helaas ook her en der wat steken vallen waardoor Martijn ook na rust enkele keren handelend moest op treden. De thuisclub was de gelukkigste van de twee die plotsklaps uit het niets op voorsprong kwam. Een vrije schop (nadat enkele tellen daarvoor de leidsman een buitenspelsituatie volledig en onbegrijpelijk wegwuifde) werd van verre afstand in één keer over goalie Martijn gewerkt (2-1) Het zou nu een monsterklus worden voor de DwO formatie om andermaal terug te komen in de wedstrijd, aangezien het vandaag allemaal gewoon niet zo lekker liep op vele fronten. Daarnaast kun je verdedigen wel aan de thuisclub over houden, want met veel vechtlust en enkele keren de noodrem werd de DwO aanvalslinie vrijwel vleugellam gemaakt. Toch was Rik met een vrije schop nog akelig dichtbij de gelijkmaker, helaas zeilde de bal net langs de verkeerde kant van de doelpaal. En zo sleepte Waarde met alles wat het in zich had de overwinning over de streep, en moest DwO’15 wellicht niet eens geheel onverdiend maar wel onnodig na 4 overwinningen op rij weer een nederlaag slikken….

Volgende week hopelijk weer een beter DwO op de mat tijdens de presentatiezaterdag. Een heuse kraker dan op het eigen sportpark de Fazant als nummer drie Apollo’69 op bezoek komt, aanvangstijd 15.00 uur

Vorige week wisten Pinto en Yoroan voor Forza 2 in het duel tegen zeelandia Middelburg doel te treffen. Niels was vandaag met één treffer trefzeker voor DwO’15 1, daarom ziet de tussenstand er als volgt uit in het topscorerklassement;