Op zaterdag 25 maart mocht de hoofdmacht van DWO afreizen naar Schoondijke. Een aantal
afwezige vandaag waaronder het centrale duo Hendrik en Patrick. Maar gelukkig was er ook goed
nieuws vanuit de ziekenboeg want Niek W was wel weer van de partij.

De volgende namen mochten dan ook proberen om de stijgende lijn van afgelopen weken vast te houden:
Enrico, Pieter, Jeroen (70 e min Niek) Job, Mitchel, Rik ©, Dominic, Kai (70 e min Roy) , Niels, Alwin en Mika (80 e min William)
.
Schoondijke de nummer voorlaatst van de competitie had vorige week HKW nog op een gelijkspel
gehouden dus van onderschatting mocht vandaag geen sprake zijn. Om de in deze week overleden
Johan Cruijff maar te quoten “Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke
tegenstander slecht te laten voetballen.” Dit bleek vandaag dan ook geen makkelijke opgave.
Met een hevige wind op sportpark de Molenkreek floot de scheids om stipt 14:30 voor het begin van
de wedstrijd. De weersomstandigheden maakte dat het voor beide ploegen nog lastig was om te
voetballen. Dit resulteerde dan ook in een rommelig begin. De eerste kans was dan ook voor de
Zeeuws Vlamingen. Een kopbal van de aanvoerder van Schoondijke werd dan ook prima gepareerd door keeper Enrico. Gelukkig herstelde DWO zich snel van dit moment door de 0-1 te maken. Alwin rommelde zich langs een paar tegenstanders en ronde af door de bal in de kruising te jagen. Een goed begin dacht een ieder bij DWO maar na de 0-1 liet de ploeg de touwtjes wat vieren wat Schoondijke de kans gaf om op gelijke hoogte te komen. Na een voorzet vanaf de rechterkant was het Job die het laatste zetje gaf in eigen doel 1-1. De ploeg moest dus weer van vooraf aan beginnen.
Waar het bij DWO nog niet echt wilde vlotten in de eerste helft was het Alwin die zich een aantal
keer lanceerde langs de tegenstander wat voor gevaar zorgde. Hier volgde na een half uur spelen dan ook de 1-2 uit. Na een wat ongelukkig moment in de Schoondijke defensie pikte Alwin de bal af en legde deze goed neer in de 16. Waar spits Mika over de bal heen maaide was het Niels die wel attent reageerde. En zo zorgde voor de 1-2 door de bal koeltjes in de rechterhoek te schuiven. DWO kwam na de 1-2 wat beter in de wedstrijd en leek dan ook met een voorsprong te gaan rusten. Hier dacht de scheidsrechter van vandaag toch anders over. Waar verdediger Jeroen reglementair de bal leek af te schermen werd de bal na een schwalbe van Schoondijke spits Dieleman op de stip gelegd.
Dieleman was er zelf dan ook als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten 2-2. Met deze stand
gingen beiden ploegen uiteindelijk ook aan de thee. In de rust werd de hoofdmacht stevig
toegesproken door de trainer. We misten een stuk strijd en beleving die er de vorige wedstrijden wel was en dit moest in de 2 e helft dan ook worden getoond.
DWO kwam dan ook net als vorige week sterk uit de kleedkamer. En kreeg goed druk op de
Schoondijkse defensie. Schoondijke beperkte zich dan ook net als in de eerste helft vooral tot
counter voetbal. Toch was het DWO die op voorsprong kwam na een uur spelen. Aanvoerder Rik
pikte de bal op eigen helft op en besloot eens uit te halen van een meter of 20. Het leer vloog op
prachtige wijze in de linkerbovenhoek 2-3. DWO probeerde door te drukken en kreeg ook wat
mogelijkheden om de 2-4 te maken. Helaas lukte het niet om de kansjes te benutten. Uit een der
counters werd een van de aanvallers vastgehouden door keeper Enrico wat wederom resulteerde in een pingel voor Schoondijke. Wederom een onderling duel tussen Schoondijke spits Dieleman en Enrico. Dit keer stapte onze goalie als winnaar uit de strijd. De spits probeerde het in dezelfde hoek als de eerste helft maar dit had de keeper in de smiezen en dook de bal goed uit de hoek. Hierdoor bleef DWO op voorsprong en kon het de jacht op de 2-4 verder voort zetten. Waar Jeroen zijn inzet nog van de lijn gehaald zag worden door een hand van een Schoondijke verdediger, was het DWO vandaag niet gegund om af te rekenen met het penalty spook van vorige week. Met verdienstelijke invalbeurten van Niek, Roy en William werd een krappe zege over de streep getrokken. Het was vandaag zeker niet de beste wedstrijd van DWO maar ook die moeten gewonnen worden. En dat heeft de ploeg dan ook gedaan.
Conclusie van deze lastige uitwedstrijd, als je er één meer scoort dan de ander dan win je! Maar dat is logisch natuurlijk ��

Reporter: M. Moison