DwO heeft aan een kwartier genoeg om overwinning veilig te stellen!

30 oktober 2022 9:00

Vandaag reisden de mannen van DwO’15 af naar sportpark de Sprong in Middelburg waar het treffen met Jong Ambon op het programma stond. Trainer Danny had de volgende spelers deze middag tot z’n beschikking;

Enrico, Patrick, Hendrik, Jeroen (66e min. Yoran), Mitchel, Job (46e min Dominic), Kenny, Rik, Delano (72e min. Niek), Kai en Niels

De gastheer bezette voor dit treffen met DwO’15 de gedeeld laatste plaats samen met Hansweertse boys, normaal gesproken dus een goede mogelijkheid voor de bevelandse equipe om de langdurige kater van twee weken(0-1 HKW) eindelijk weg te spoelen. Echter de bal is rond, en onderschatting ligt in zulke duels weleens op de loer, nadat de laatste tactische aanwijzingen werden uitgesproken door de staf kon de wedstrijd starten onder leiding van leidsman Dhr. Van Gorp. Jarenlang actief geweest binnen als scheidsrechter binnen de rugby, op het naastgelegen veld van Oemoemenoe, maar nu dus alweer heel wat jaartjes actief op de groene weides binnen de voetbalwereld.

De beginfase was aan beide zijdes rommelachtig te noemen, al kreeg DwO’15 al zeer vroeg in de wedstrijd hun eerste hoekschop. Dit leverde geen noemenswaardige mogelijkheden op. Jong Ambon beschikt individueel over best wat handige voetballers, en daar had de DwO formatie het bij vlagen best moeilijk mee. De thuisploeg kreeg voor rust dan ook twee goede mogelijkheden de score te openen, maar éénmaal doelman Enrico en éénmaal schot voor langs zorgde ervoor dat DwO met de schrik vrij kwam. Het veldspel van DwO’15 werd gedurende de eerste helft steeds slechter met het nodige gemopper als gevolg binnen de selectie. Toch was daar een goede mogelijkheid voor spits Kai, waar velen al dachten aan een treffer, wist de goalie van Jong Ambon werkelijk met een katachtige reflex het leder uit z’n doel te houden. Enkele minuten stoof Niels z’n directe tegenstander voorbij en werd daar vervolgens duidelijk onreglementair ten val gebracht. Waar ieder duidelijk een strafschop voor ogen had, wuifde leidsman van Gorp het voorval onbegrijpelijk weg… Daarmee waren de wapenfeiten van de bezoekers voor rust wel een beetje genoemd, want er ging werkelijk enorm veel fout. Passes in niemandsland, veel te slap in de duels en dan ook nog eens bij vlagen belabberde bal aannames kortom een draak van een eerste helft aan de zijde van DwO’15. Beide ploegen gingen vervolgens aan de snoeihete thee, alvorens wel eerst een halve kilometer te moeten lopen naar de catacomben, er werd deze middag immers op veld 2 gespeeld. In de rust een donderpreek van trainer Danny, die uiteraard z’n ongenoegen uitte over het optreden van de selectie….
Na rust gelukkig een beter startend DwO dat Jong Ambon achteruit drukte. En waar vlagger Arjan van Bremen in de rust al aangaf dat we een snelle treffer nodig hadden om het ons zelf makkelijk te maken deze middag, gebeurde dit dan ook! Invaller Dominic schoot met een beheerst schot de bal in de touwen en deed het handje vol DwO’15 toeschouwers en selectie juichen (0-1). Jong Ambon leek na deze treffer werkelijk geknakt, want plots konden de bezoekers frank en vrij voetballen. Dit resulteerde enkele minuten later plotsteling al in de 0-2. Kai bracht, nadat hij in de diepte werd weggestuurd door Rikkert, met een ouderwetse punter wederom een treffer op het scorebord en DwO leek nu op rozen te zitten! Jong Ambon was het helemaal kwijt en een kleine 5 minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid. Niels behield na een individuele actie het overzicht en bediende Delano. Laatstgenoemde passeerde met een geplaatst schot de, overigens voortreffelijk acterende doelman van Jong Ambon, voor de derde keer deze middag (0-3). 3 treffers in een tijdsbestek van amper 15 minuten spelen bracht DwO dus in veilige haven. Toch kreeg Jong Ambon na rust nog enkele goede mogelijkheden op een treffer, echter doelman Enrico wilde van geen capituleren weten en hield z’n doel schoon. Na rust verzuimde DwO uit te lopen na een monsterscore, aangezien het grossierde in het missen van goede kansen op een doelpunt. Uiteindelijk floot leidsman van Gorp na 90 minuten af en mocht DwO zich gelukkig, na een draak van een eerste helft, toch nog als winnaar kronen in dit treffen met Jong Ambon.
De slechtste eerste helft van het seizoen (tot dusver) lijkt na deze middag een feit, gelukkig herstelde de ploeg van trainer Sandhövel zich net op tijd deze middag waardoor duur punt(en)verlies werd voorkomen.
Na deze overwinning nestelt DwO’15 zich naast HKW weer netjes in de bovenste regionen van het klassement met 10 punten op twee punten afstand van de drie koplopers. We kunnen na 5 wedstrijden dus wel concluderen dat de start behoorlijk beter is dan afgelopen seizoen, hopelijk kunnen we dit volgende week tegen vv Schoondijke een vervolg geven. Het is te hopen dat we dan een beter DwO zien verschijnen dan afgelopen middag, want met een 2-2 gelijkspel deze middag tegen de mannen van HKW en al 5 punten in de tas, laat Schoondijke zien voetballend aardig mee te doen dit seizoen, DwO is wederom gewaarschuwd!

Klassement Gouden Bol

Vorig weekend voor vrijwel heel DwO een vrij programma echter niet voor de manen van Forza 2. In het verloren duel tegen MZVC wist Mika Loontjens zich met twee treffers plotseling naast koploper Annemiek te nestelen. Beide hadden voor de laatste zaterdag in oktober dus 4 treffers achter de naam staan. Het kon deze middag dan ook wel eens reuze spannend worden, en dat werd het dan ook! Nadat Mika op Driewegen Forza 2 op voorsprong schoot, wist Annemiek uit bij vv Koewacht doel te treffen. Bij beide bleef het bij 1 treffer deze middag. Aangezien naaste achtervolgers Niels en Dominic (wel 1 treffer deze middag) niet met minimaal twee treffers over de brug kwamen was het pleit beslecht voor de maand oktober! Zowel Mika als Annemiek mogen zich kronen tot winnaar, en kregen dan beide ook dik verdiend ieder met 5 treffers elk een gouden bol(chrysant) uitgereikt, proficiat!

Voor de maand november even geen topscorerklassement. Om ook zeker de defensieve gelederen binnen de vereniging niet te vergeten, gaan we deze maand opzoek naar de minst gepasseerde defensie binnen het DwO’15 seniorenvoetbal. Welke defensie staat als een huis, en welke verdedigingslinie kan nog wel wat lijm gebruiken? Kortom succes aan de verdedigers/verdedigsters van DwO 1,2,3 en Vrouwen 1,  en over een passende prijs wordt de komende weken nog even nagedacht.

Scheidsrechter: Dhr. Van Gorp