DwO’15 herstelt zich prima, na dramatische start bekertoernooi, en wint knap uit bij vv Wemeldinge! - DWO15

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DwO’15 herstelt zich prima, na dramatische start bekertoernooi, en wint knap uit bij vv Wemeldinge!

11 september 2022 17:15


Vandaag de 2e bekerwedstrijd op het programma.

Waar op walcheren menig wedstrijd werd afgelast door de hevige regenval, werd op sportpark Boenze Boogerd groen licht gegeven voor het treffen tussen vv wemeldingen en Dwo’15. De gehele DwO’15 selectie was gebrand op ere herstel na de fikse afstraffing van vorig week tegen Wolfaartsdijk. Trainer Sandhövel stuurde de volgende spelers de ietwat hobbelige wei in op Wemeldinge;

Martijn, Kenny, Hendrik, Jeroen, Yoran (70e min. Pieter v S.), Rik, Dominic (60e min. Lennard), Job, Delano, Alwin (45e min. Mika) en Niels.

Voor aanvang van dit treffen vond een indrukwekkende minuut stilte plaats met aanvolgend vuurwerk ter nagedachtenis aan het plotselinge overlijden van vv Wemeldinge 1e elftal leider Andre Bruijnooge. Een echte clubman van de rood/witten die al vele jaren betrokken was bij het vlaggenschip van de vereniging, en het gemis binnen de vereniging was dan ook duidelijk voelbaar. Zoon Remy, jarenlang vaste waarde was in het 1e elftal van vv Wemeldinge, vormde met zijn snelheid en doelgerichtheid als vleugelaanvaller vaak een ‘ware plaag’  voor de SVD defensie van weleer. Namens DwO’15 wensen we vv Wemeldinge en naaste familie dan ook  veel sterkte met dit grote verlies…
De wedstrijd stond deze middag onder leiding van een jonge leidsman C.M. de Koster. Beide ploegen troffen elkaar een kleine 4 maanden geleden ook al, toen nog in competitieverband, destijds werd er met 1-3 gewonnen door de mannen van DwO’15 wat een start betekende op de jacht van het uiteindelijk behaalde periode ticket.
Het was al snel duidelijk dat DwO’15 aanzienlijk beter uit de catacomben was gekomen, dan een week geleden. Duels werden aangegaan en ook het veldspel was stukken beter. Aan de hand van de van vakantie teruggekeerde Rikkert werd de aanvalslinie voorzien van de nodige ballen en dit resulteerde veelvuldig in het nodige gevaar. Alwin, Delano en Niels wisten hun directe tegenstander menigmaal te passeren en de defensie van vv Wemeldinge had de handen vol om de spelers van scoren te beletten. Toch zou uiteindelijk een treffer volgen voor de mannen van DwO, wel uit een standaardsituatie maar dat mocht de pret niet drukken. Rik wist de bal loepfijn voor te slingeren, en Hendrik wist met een volley het leder lekker op de pantoffel te nemen, waardoor een inslag in de dak van het doel/kruising een feit was en DwO’15 zodoende brutaal de leiding nam. Ook achterin stond de defensie deze middag als een huis, onder aanvoering van de nieuwe laatste man Kenny Braamse. De nieuwbakken inwoner van Ovezande verving de geblesseerde Patrick en geschorste Roy met de nodige verve, en liep waar nodig de gaten prima dicht. De thuisploeg kreeg voor rust één goede mogelijkheid nadat goalie Tinus de gladde bal niet geheel onder controle kreeg. Gelukkig voor DwO’15 vloog het schot van dichtbij over het doel in plaats van in de netten. DwO’15 ging verder met waar het gebleven was, en het was na een puike aanval wederom raak! Alwin werd uiteindelijk het eindstation van een mooie aanval op aangeven van Delano! Hierna verzuimde DwO om de score verder uit te breiden, want twee 100% kansen werd helaas onbenut gelaten. Toch ging DwO dik verdiend met een 0-2 aan de thee.
Na rust verscheen een beter Wemeldinge aan de aftrap en een beduidend minder DwO’15. De gastheer voerde de druk op, echter tot echte kansen resulteerde dit nauwelijks. Defensief blok Job op het middenveld schakelde één van de betere spelers van Wemeldinge deze middag veelvuldig vakkundig uit, maar mocht echter na ruim een uur spelen niet klagen dat de bal, na een ietwat mislukte sliding,  zo maar op de stip had gekund. Gelukkig beoordeelde de leidsman in het zwart de situatie in het voordeel van DwO en liet hij verder spelen. DwO’15 was nog enkele malen dichtbij de 0-3. Zo belandde een kopbal Hendrik via een Wemeldinge been op de paal en werden enkele aanvallen net niet goed genoeg uitgespeeld om de score te vergroten. Uiteindelijk zou na dik 90 minuten de wedstrijd wel eindigen en pakten de mannen van trainer Sandhövel de verdiende eerste driepunter van het seizoen. Volgende week komen de mannen van vv Patrijzen op bezoek op sportpark de Fazant, en zullen we zien wie aan het langste eind trekt wat betreft de strijd der gevogelte!

Scheidsrechter: dhr. De Koster
Kaarten; 2x geel
Vlagger: Arjan van Bremen
Verslaggever : Hendrik

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!