DwO’15 PERIODEKAMPIOEN NA THRILLER TIJDENS LAATSTE SPEELRONDE 4e KLASSE A! - DWO15

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DwO’15 PERIODEKAMPIOEN NA THRILLER TIJDENS LAATSTE SPEELRONDE 4e KLASSE A!

5 juni 2022 9:15


Vandaag was het dan zover, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de manschappen van DwO’15 tegen mede laagvlieger Jong Ambon.

Een ieder die voor de winterstop de woorden periodekampioen en DwO’15 nog in de mond zou hebben durven te nemen zou terecht uitgelachen worden en volslagen gek worden verklaard. Met 1 schamel puntje ging de equipe van trainer Sandee als hekkensluiter winterstop in. Wat volgde was een serieus gesprek binnen de selectie hoe het verder moest de 2e helft van het seizoen, aangezien trainingsopkomst, veldspel etc. ver ondermaats bleken te zijn en de irritaties begonnen toe te nemen. Op 20 februari werd de rode lantaarn echter overgedragen aan vv Cadzand, wat een begin leek te zijn van de weg omhoog! En ruim 3 maanden later zou vandaag zelfs op zaterdag 4 juni 2022, alsnog het seizoen met een mooie prijs kunnen worden afgesloten, nadat trainer Sandee de ploeg op de rails kreeg en met een prachtige 2e seizoenshelft op de proppen kwam! De kroon op een prima 2e seizoenshelft zou vandaag dus plaats kunnen gaan vinden. DwO’15 moest deze middag zelf zien te winnen op het eigen sportpark de Fazant, en hopen dat vv Wolfaartsdijk minimaal 1 punt zou laten liggen uit bij Wemeldinge! De volgende selectie moest hier deze middag voor gaan zorgen;

Martijn, Patrick, Mitchel (60e min. Jay), Jorn, Hendrik (5e min. Joris), Kenny, Job, Rik, Delano, Mika (66e min. Alwin) en Niels

De wedstrijd deze middag stond onder leiding van dhr. Altuntas afkomstig uit de regio Dordrecht. De wedstrijd was amper bezig of trainer Sandee moest na 5 minuten al noodgedwongen z’n eerste wissel doorvoeren, nadat Hendrik met een enkelblessure de wedstrijd vroegtijdig moest staken, hij werd vervangen door Joris. Dit betekende dat het defensieve blok (Kenny en Job) op het middenveld ook deze middag vroegtijdig gesplitst werd, aangezien Job nu centraal in het hart van de defensie naast Patrick kwam te spelen, Joris zou hierdoor naast Kenny komen te voetballen. De beginfase was vanuit DwO oogpunt rommelig te noemen met de nodige foute passes als gevolg. De gasten daarentegen speelden bij vlagen goed en verzorgd voetbal, en duidelijk was dat er een beter Jong Ambon binnen de lijnen verscheen dan in de eerdere ontmoeting (overigens wonnen de mannen van JA destijds wel met 2-1 van DwO). De gasten braken de score deze middag dan ook niet geheel onverdiend open. Het was een afstandsschot randje 16 die te machtig bleek te zijn voor goalie Tinus, en DwO’15 moest niet voor het eerst dit seizoen in de achtervolging. Inmiddels werd op de bank duidelijk dat ook Wolfaartsdijk te kampen had met een vroege 1-0 achterstand. DwO’15 voetbalde voor rust vooral tegen zichzelf en zag Jong Ambon zelfs op 0-2 komen… Een miscommunicatie tussen Mitchel en doelman Martijn leidde de tweede tegentreffer in. Donkere wolken pakten zich ondertussen figuurlijk samen boven sportpark de Fazant, en nadat ook Wolfaartsdijk de achterstand omboog in een 1-2 voorsprong tegen Wemeldinge leken de kaarten voor DwO helaas al vroegtijdig geschud…. DwO mocht van geluk spreken dat één der Jong Ambon spelers een prachtige solo net niet tot doelpunt wist te promoveren, en zo bleef het bij 0-2. Plotseling kwam DwO, eigenlijk volledig  uit het niets, toch tot een aansluitingstreffer! Een vlagsignaal van Jong Ambon werd op slag voor rust door de leidsman genegeerd en Niels wist de bal panklaar voor te geven zodat Joris de bal beheerst binnen wist te schieten (1-2). Met deze ruststand gingen beide ploegen aan de thee, en DwO was plotseling door de late aansluitingstreffer weer in leven!
In de rust werden de koppies bij elkaar gestoken en het geloof, dat in het eerste half uur van de wedstrijd volledig leek te zijn weggeëbd, kwam zienderogen weer volledig terug binnen de selectie.
Wat volgde was, dat niet voor het eerst dit seizoen, een compleet ander DwO’15 na rust ten tonele verscheen! Als herboren werd naarstig opzoek gegaan naar de gelijkmaker en ditmaal was het DwO’15 dat de boventoon in de wedstrijd voerde. Toch kwam de equipe van trainer Sandee andermaal goed weg deze middag, nadat de leidsman de bal terecht op de stip legde voor de bezoekers… Jong Ambon kon andermaal een marge van 2 doelpunten pakken, echter had de penaltynemer niet gerekend op ‘the moment of fame’ van onze doelman Tinus! Met een puike reflex hield hij het leder buiten de netten, en DwO’15 was wederom nog steeds in leven! Het bleek een heus kantelpunt in de wedstrijd te zijn!
Jay kwam na het uur spelen in de ploeg voor de moegestreden Mitchel. De inwoner uit Oudelande pakte zodoende dit seizoen, in wellicht ook zijn belangrijkste wedstrijd uit z’n carrière, de eerste minuten op de linksback positie. Niet veel later zou Alwin in de ploeg komen voor de door kramp geplaagde Mika, De balvirtuoos zat er compleet doorheen, na ruim een uur alles te hebben gegeven! De gasten bleken nu enigszins de tol van een hoog bal tempo voor rust te moeten betalen, want de ploeg stond nu op instorten, ook doordat bij DwO’15 nu gewoon wel veel lukte en de aanvallen bij vlagen fraai te noemen waren! Kansen zouden dan ook in rap tempo volgen voor de sterk ingevallen en pijlsnelle Ali, en de op de flanken spelende Niels en Delano! Heel sportpark de Fazant ontplofte dan ook nadat na ruim een uur spelen de 2-2 viel te noteren! Het was aanvoerder Rikkert die de 2-2 uit een vrije schopt langs de muur binnen pegelde en DwO’15 nu volledig nieuw leven in blies! Ondertussen sijpelde op de bank ook het geweldige nieuws door dat Wemeldinge op 2-2 was gekomen tegen Wolfaartsdijk! Bij deze tussenstand op het andere veld was DwO slechts één treffer verwijdert van een heuse stunt in de 4e klasse A. En nadat trainer Arjan al verschillende keren duidelijk maakte dat die treffer nog wel zou gaan vallen op het eigen sportpark de Fazant, gebeurde dan ook waar een ieder met DwO hart vurig ophoopte! Het was wederom Niels die zijn klasse toonde en de 3-2 op het scorebord schoot!! Wat volgde was uiteraard een grote ontlading, echter er waren nog 15 minuten te spelen, waarbij het op het andere veld nog steeds 2-2 stond. Één doelpunt op wat voor veld dan ook zou het scenario van de een periode titel weer volledig op z’n kop kunnen gaan zetten. Het waren dan misschien ook wel de meest intense laatste 10 minuten uit een ieders carrière die zouden volgen.
Aangezien de wedstrijd Dwo-Jong Ambon enkele minuten later was begonnen, met daarnaast 2 bijkomende drinkpauzes bleek 5 minuten voor tijd de wedstrijd tussen Wolfaartsdijk en Wemeldinge te zijn geëindigd in een 2-2, wat zorgde voor een hoop vroegtijdige vreugde op de bank en zijlijn! Nu moest de thuisploeg de 3-2 zien vast te houden, en nadat Niels voor de allesbeslissende 4-2 had gezorgd konden de champagneflessen ontkurkt worden!!!!!
DWO zorgt zowaar voor een stunt van jewelste door vanuit de 9e plaats op de ranglijst brutaal een periode ticket weg te kapen! Wat volgde was uiteraard een hoop ontlading binnen de selectie en een mooie groepsfoto bij het scorebord, waarbij het eerbetoon en ingelijste shirt van onze DwO’15  back en vriend Jonathan uiteraard niet mocht ontbreken!!

En zo mag DwO’15 zich plotseling gaan opmaken voor minimaal één extra wedstrijd in de strijd om promotie naar de derde klasse! Opponent is volgende week fc de Westhoek, dat deze middag Colijn met 5-1 versloeg! Kan de ploeg van trainer Sandee (4 periodetitels als trainer op zak) wellicht opnieuw zorgen voor een stunt van jewelste volgend weekend op het eigen sportpark de Fazant?

Niels passeerde deze middag op de slotdag door zijn 2 treffers Joyce op de ranglijst in het topcorer klassement. Echter speelt Joyce pas volgend week haar laatste wedstrijd met Dames 1. Daarom is besloten om beide topschutters/kampioenen te kronen en in het zonnetje te zetten met een bos bloemen, gefeliciteerd!

Scheidsrechter: Dhr. Altuntas
Vlagger: Rob de Baar
Kaarten: 1x geel 1x rood
Toeschouwers: 62
Reporter: Hendrik

Delen

Lees meer over:
DwO'15 1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!