DwO wint van hekkensluiter, en gaat plots spannende slotronde tegemoet! - DWO15

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DwO wint van hekkensluiter, en gaat plots spannende slotronde tegemoet!

29 mei 2022 9:00


Vandaag mocht de equipe van trainer Sandee af reizen naar vv Schoondijke.

Vandaag mocht de equipe van trainer Sandee af reizen naar vv Schoondijke. Een kleine 45 minuten later arriveerde de stoet in het Zeeuws Vlaams land op het knusse complex van de plaatselijke voetbalvereniging. DwO’15 staat nog steeds muurvast op de 9e plaats op de ranglijst en het gat met zowel de ploeg boven- als onder hun is onoverbrugbaar. Het seizoen ‘leek’ enkele weken geleden dan ook zachtjes aan als een nachtkaars uit te gaan tot plots vorig weekend werd gewonnen van vv wemeldinge! Maar meer daarover later.

Vandaag was maar één resultaat geldig en dat was winst op vv schoondijke. In de eerdere ontmoeting op Ovezande werd de gastheer van deze middag met 4-1 huiswaarts gezonden, echter toen bleek ook al dat vv Schoondijke bij vlagen best lekker kan voetballen. Gezien de resultaten van de afgelopen weken, waaronder de 0-1 nederlaag Spui, kon DwO’15 zich gaan opmaken voor een heet middagje zeeuws Vlaanderen. De volgende spelers werden de wei in gestuurd door trainer Arjan;

Martijn, Patrick, Hendrik, Job, Jorn, Kenny, Joris (66e min. Yoran), Rik, Delano (45e min. Alwin), Mika (77e min. Dominic) en Niels

Rechtsback Mitchel leek tijdens de warming up niet te kunnen starten, hij werd op zijn positie vervangen door Job, dit betekende een basisplaats voor Joris a.k.a ‘de Keu’.

DwO’15 had het in de beginfase behoorlijk lastig tegen de thuisploeg. De gele formatie (vv Schoondijke) voetbalden bij vlagen naar behoren, en DwO verloor duidelijk de te veel duels. Daarnaast was de ploeg uit Ovezande/Driewegen te slordig in balbezit, de eerste kans viel dan ook te noteren voor de thuisploeg. Gelukkig weet je dat je met de huidige dwo voorhoede altijd wel kansen creëert in een wedstrijd en dat zou vandaag niet anders zijn. De eerste echte kans werd dan ook gelijk verzilverd! Het was de weer eens ongrijpbare Mika, die als een gladde aal langs iedereen heen glipte en de bal op een presenteerblaadje bij Niels wist te presenteren. Deze faalde dan ook niet oog in oog met de doelman en de 0-1 was een feit. Hierna ging het plotseling mis voor de gasten…. Slordig balverlies in de opbouw werd genadeloos afgestraft, en een kleine 5 minuten later stond het alweer 1-1. Luttele minuten later ging het echter weer mis voor DwO’15… Tot tweemaal toe werd een duel verloren, en één der spitsen schoot onberispelijk van dichtbij de 2-1 achter doelman Martijn. Enkele donkere wolken verschenen nu boven de DwO’15 formatie, echter rechte de gasten de rug en met een prima actie en vervolgens schot was Niels dichtbij de gelijkmaker. Helaas ging deze er net niet in, echter 8 minuten voor rust zou DwO toch op gelijke hoogte komen! Een vrije schop van Rikkert werd panklaar op het bolletje van maatje Niels gelegd, en deze kopte van dichtbij dan ook beheerst binnen (2-2). Met deze ruststand gingen beide ploegen aan de thee, waar DwO’15 voor rust zeker niet groots speelde.
In de rust bleek Delano te veel last te hebben van z’n hamstringblessure, hij werd dan ook vervangen door de pijlsnelle Alwin. Na rust kwam DwO’15 sterk uit de kleedkamer, en het was Alwin die koud in het veld er een prima rush uitgooide, helaas eindigde zijn schot op de paal en kwamen de gelen met de schrik vrij. DwO was na rust nu duidelijk de betere van de twee en met de wind in de rug speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de zijde van Schoondijke. De gasten joegen nadrukkelijk op de voorsprong en deze zou dan ook komen. Het was de sterk invallende Ali die tegen de grond ging binnen de 16 meter, en leidsman de Pater legde de bal resoluut op de stip. Rikkert wist wel raad met dit buitenkansje en schoot wederom feilloos binnen! (2-3) De gewenste voorsprong was een feit, en 10 minuten later leek het duel te worden beslist. Een vrijeschop werd ter plaatse ingestudeerd door Rikkert en Nelis, en nadat eerstgenoemde de bal een tikkie breed legde, haalde Niels na de bal nog enkele meters mee te hebben genomen, met een venijnig schot doeltreffend uit (2-4). Nu leek de buit binnen, zeker nadat nog enkele grote mogelijkheden onbenut werden gelaten. Echter de buit bleek zeker nog niet binnen, zou in de slotfase blijken.. Schoondijke kwam rond de 82e minuut plots op 3-4 nadat een corner in de scrimmage bleef liggen voor één der geelhemden. Het zouden nog 5 minuten billen knijpen worden voor de DwO’15 formatie, maar gelukkig werd de overwinning binnen gesleept!

De mee afgereisde DwO’15 fans (fam. Braamse, Moison, Witkam) zagen deze middag zeker geen groots DwO ten tonele verschijnen, echter werd er zeker na rust weer voor elke meter geknokt en zo de felbegeerde 3 punter binnen gesleept! ‘Ik zeg felbegeerde want wat blijkt…., DwO’15 doet plots weer mee voor een felbegeerd ticket van de 3e periode!
Na de verrassende winst vorig weekend tegen vv Wemeldinge werden de eerste signalen al zichtbaar, en na deze middag (zelf winst, en verliespartijen naaste concurrenten vv Wemeldinge en vv Wolfaartsdijk) zijn de kansen weer gestegen. Feit blijft dat de DwO’15 formatie het helaas niet in eigen hand heeft door een -8 doelsaldo ten op zichtte van gevaarlijkste concurrent Wolfaartsdijk.. Zelf moet het volgende week winnen van Jong Ambon en vervolgens hopen dat gevaarlijkste concurrent Wolfaartsdijk punt(en) laat liggen. En laat die nu net tegen die andere concurrent vv Wemeldinge moeten aantreden.

Kortom waar het seizoen in de eerste helft van de competitie dramatisch verliep (één schamel puntje) werden er in het 2e deel van de competitie tot dusver al 23 punten binnen geharkt, en ligt er zelfs wellicht nog en toetje in het verschiet! Met hopelijk volgende week een grote DwO supportersschare op sportpark de Fazant gaat de DwO’15 formatie hopelijk nog éénmaal proberen om voor een kolkende heksenketel te zorgen op Ovezande en trachten om tegen de mannen van Jong Ambon de drie punten binnen te slepen, aanvang 14.30 uur.

Scheidsrecher; J. de Pater
Kaarten: 4x geel 
Vlagger: J. Moison
Reporter: Hendrik

Topscorerklassement;

Met nog één laatste speelronde in het verschiet lijkt het toch ook nog reuze spannend te gaan worden in het klassement. Met zíjn 3 treffers ziet Niels, koploper Joyce nu op de hielen. De dames komen aanstaande woensdagavond in actie, dus wellicht dat Joyce haar voorsprong weer iets zou kunnen vergroten voordat we volgende week de laatste speelronde in gaan, en zullen zien wie er met de felbegeerde titel huiswaarts keert!

  1. Joyce de Wilde                                                                       7x
  2. Niels van Geystelen                                                                6x
  3. Jordy, Pieter, Mika, Rik                                                           3x
  4. Jay, Ramon, Maik                                                                   2x
  5. Pieter P, Ralf, Rob, Delano, Dominic, Alwin, Yoran en Lindy 1x
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!