DwO'15 en Cadzand in evenwicht (3-3) - DWO15

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DwO'15 en Cadzand in evenwicht (3-3)

15 mei 2022 20:15


Na de nederlaag van vorig weekend tegen spui, kwamen vandaag de mannen van vv cadzand op bezoek op het eigen zonovergoten sportpark de Fazant.

Trainer Sandee trommelde de volgende spelers op voor dit treffen;

Martijn, Roy, Hendrik, Jorn, Mitchel (75e min. Davy), Kenny, Job (60e min. Delano), Joris (70e min. Rik) Niels, Mika en Alwin

Beide ploegen tasten elkaar in de beginfase af, maar toch was het de thuisploeg dat veelvuldig opdook in de zestien van Cadzand. Wat volgde waren een handvol corners, waar helaas weinig mee gedaan werd. DwO’15 mocht in de naam van Mika de eerste grote kans noteren, helaas stuitte zijn schot op de doelman van de bezoekers. Toch waren de gasten duidelijk niet met de intenties van louter verdedigen afgereisd naar Ovezande. Enkele goede mogelijkheden zouden volgen voor de bezoekers. Gelukkig stond het vizier niet op scherp, en wist goalie Tinus éénmaal fraai te redden met hulp van de lat. DwO’15 was gewaarschuwd en kreeg ondanks dat het niet goed speelde deze middag, toch wel de nodige mogelijkheden om een doelpuntje te maken. Zo was Kenny dichtbij met een venijnig schot en wist ook Niels met z’n continue dreiging gevaarlijk te worden. De treffer zou uiteindelijk dan ook komen! Het was de kleinste DwO man (Mika) op het veld die de bal feilloos op aangeven van Niels binnen wist te koppen (1-0)! De balvirtuoos is de laatste weken lekker op dreef en zag z’n werklust vandaag beloond worden met een fraaie kop goal. De bezoekers waren in de eerste 45 minuten zeker niet veel minder dan de gastheer, toch gingen beide ploegen rusten met een 1-0 tussenstand. Opvallend detail voor rust was de al vroeg ontstane slechte verhouding tussen de bezoekers en de leidsman. De gasten hadden het gevoel dat de leidsman enkele beslissingen te vaak in het nadeel van de Zeeuws Vlaamse equipe beoordeelde.
Na rust werd het veldspel van DwO’15 er niet beter op, en ook op defensief vlak liet de equipe de nodige steken vallen. Cadzand rook bloed, en zag hun jacht op de verdiende gelijkmaker beloond worden. Een mooi steekpassje, werd fraai afgerond en zodoende stond de gelijkmaker op het scorebord. Toch rechte de thuisclub de rug, en zag Mika tot woede van heel Cadzand z’n tweede van de middag maken! De bal zou in een eerder stadium de zijlijn hebben gepasseerd aldus de gasten, grensrechter de Baar dacht hier duidelijk anders over en zodoende liet ook de leidsman doorspelen. Aangezien de VAR z’n intrede nog niet heeft gedaan op sportpark de Fazant, keurde de leidsman de goal goed. Inmiddels was de relatie tussen de man in het zwart en de gasten tot een 0 punt gedaald, en de leidsman was het continue geklaag aan zijn kant dan ook behoorlijk zat. Toch voetbalden de gasten beduidend beter dan de eerdere ontmoeting op Zeeuws Vlaanderen en wisten ze de 2-2 te produceren. Tot twee maal toe laks ingrijpen achterin de defensie werd genadeloos afgestraft door de bezoekers. Enig geluk lag hier wel aan ten grondslag, aangezien een als schot bedoelde doelpoging enigszins gelukkig binnen werd getoucheerd door één der aanvallers van Cadzand. De gasten wisten niet veel later zelfs aan de leiding te komen na wederom twijfelachtig ingrijpen in de laatste linie… (2-3). Ditmaal moest de thuisclub opjacht naar de gelijkmaker. Niels en Hendrik waren dichtbij met kopballen, uiteindelijk was een makkelijk gegeven strafschop in de slotfase nodig om tot de gelijkmaker te komen… Niels werd licht uit balans gebracht en ging naar de grond, de scheids wees resoluut naar de stip. De woede was nu enorm aan Zeeuws Vlaamse zijde… Enigszins viel dit te begrijpen, anderzijds was er wel degelijk (licht) duwcontact, en waar de leidsman voor rust een strafschopmoment wegwuifde bij onze Niels legde hij hem ditmaal wel op de stip. De ingevallen Rikkert schoot de bal onberispelijk in de kruising (3-3)! Niet veel later zou het eindsignaal volgen. De bezoekers voelden zich bestolen, en staken dit dan ook duidelijk niet onder stoelen of banken.

Dwo moest deze middag tevreden zijn met het ene punt. De ploeg is afgelopen seizoen wel eens beter voor de dag verschenen… De bezoekers mochten uiteindelijk wellicht nog wel de meeste aanspraak maken op de 3 punter, maar gelukkig voor DwO’15 bleef het bij een gelijkspel.

Topscorerklassement: ' Kampioentje maand mei';

Wederom wordt het klassement behoorlijk op z’n kop gezet na deze zaterdag. Mede door de midweekse speelronde bij de dames waar Joyce de Wilde 3 maal raak schoot tegen de koploper nam ze afgelopen woensdag in ieder geval voor minimaal enkele dagen de koppositie over van Jordy Bongers en Pieter van Sabben. Of dat echter nog niet genoeg was wist ze ook deze zaterdag 3x te scoren, waardoor Joyce alvast een flinke voorschot neemt op de topscorerstitel van de maand mei. Echter er zijn nog 2 speelrondes te spelen, dus er is nog veel mogelijk.

 

  1. Joyce de Wilde                                                                       7x
  2. Jordy, Pieter v S. en Mika                                                       3x
  3. Jay, Ramon en Maik                                                               2x
  4. Pieter P, Ralf, Rob, Niels, Rik, Delano, Dominic en Lindy      1x

 

Scheidsrechter; Dhr. De Waart
Kaarten 2x geel
Suppoters: 44
Vlagger: Rob De Baar
Reporter: Hendrik

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!