DwO’15 verliest van Spui

8 mei 2022 12:30

Vandaag de taak voor de mannen van DwO’15 om de zegereeks (2 overwinningen op rij) een goed vervolg te gaan geven.

Dat moest dan wel gebeuren in het Zeeuws-Vlaamse land tegen de mannen van vv Spui. Zeg je Spui, dan zeg je automatisch een ploeg die vaak het randje opzoekt qua felheid in de duels, en een vaak fysiek lastig te bespelen ploeg. Kortom DwO’15 kon zich, naast het felle voorjaarszonnetje, opmaken voor een heet middagje Spui.
De wedstrijd deze middag stond onder leiding van de altijd goedlachse E. Northolt, en de beste man had er duidelijk zichtbaar voor aanvang weer zin in. Tevens een leidsman die niet graag snel de kaarten hanteert. Mooi voor de spelers wat de te betalen boetes van de prenten richting Zeist betreft (KNVB), echter het gevaar van ‘het verleggen van grenzen hoe ver kan ik gaan’ bij menig veldspeler vaak wel door het hoofd zal spoken met als gevolg wedstrijden die behoorlijk grimmig kunnen worden.
Trainer Sandee stuurde de volgende spelers de wei in;

Martijn, Roy, Hendrik, Mitchel, Jorn, Kenny, Rik (70e min. Dominic), Niels, Job (75e min. Patrick) en Alwin (65e min. Delano)

De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg. Het gretige en felle spel zorgde voor kopzorgen binnen de DwO’15 selectie, en Spui voerde de boventoon. De tweemans aanvalslinie van de thuisclub was beweeglijk en sterk aan de bal. Echter afgezien van enkele gevaarlijke hoekschoppen (duidelijk wapen van de gastheer) en veelvuldig balbezit op de helft van DwO’15 kwam de thuisploeg nog niet tot echte kansen. DwO’15 probeerde onder de druk uit te voetballen, echter waren de ruimtes klein. Het was Spui dat na ruim 20 minuten aan de leiding kwam. Scheidsrechter Northolt legde de bal resoluut op de stip nadat de leidsman een duwfout constateerde van één der DwO verdedigers… Spui wist wel raad met dit geboden buitenkansje en schoot recht door het midden de bal buiten bereik van Tinus. (1-0). Wat veldspel betrof een terechte voorsprong voor de mannen van Spui. Helaas werd 5 minuten later de score zelfs verdubbeld. Ditmaal werd een mooie aanval via verschillende schijven, doeltreffend afgerond (2-0). Nu zou het een loodzware middag gaan worden voor de mannen van DwO’15, tegen nog steeds stug en fel strijdend Spui. Toch kregen de gasten enkele kansen. Alwin schoot nipt voorlangs en kreeg even later wederom een aardige mogelijkheid. Helaas geen treffers. Toch kwam DwO’15 plotseling terug in de wedstrijd. Het was minuutje 45, en Nelis kreeg het, niet voor het eerst dit seizoen, behoorlijk op z’n heupen. Met een prima individuele actie, en een loepzuivere voorzet, was Alwin het eindstation van de fraaie actie en was DwO’15 plotseling weer in leven (2-)! Na de goal was het gelijk rust, een prachtig moment dus voor de aansluitingstreffer! In de rust zag je de krachten en het geloof plots bij een ieder door de late aansluitingstreffer terug komen! Daarnaast geloofde men ook niet dat Spui dit tempo nog 45 minuten zou kunnen volhouden.
Na rust een beter DwO’15, en ditmaal had de thuisploeg het taai! Kansen zouden zich dan ook in rap tempo aandienen. Goede mogelijkheid voor Niels en grote kopkans Hendrik (doelman redde fraai) weden nog niet omgezet in de doelpunten, toch zou de gelijkmaker volgen! Het was de wederom sterk spelende MIka, die een foutje van de doelman (hij liet de bal los) afstrafte en zo DwO’15 op gelijke hoogte bracht! Ditmaal leken de kaarten voor DwO met de minuut spelen gunstiger te gaan liggen op tafel! Spui bracht er aanvallend weinig tegenover, alleen bij enkele hoekschoppen was het oppassen geblazen. De gasten voerden de druk op, en de voorsprong hing in de lucht. Echter tot overmaat van ramp viel de treffer toch plots aan de overzijde. Martijn kreeg een hoge voorzet niet onder controle en dit buitenkansje was wel besteed aan één der rood/witten, en zo stond het plots geheel tegen de verhouding weer 3-2... De wedstrijd werd inmiddels met de minuut grimmiger van beide zijdes, en de irritaties stapelden zich in rap tempo op. Wat volgde waren opstootjes, maar geen kaarten aan beide zijdes. DwO’15 joeg wederom op de gelijkmaker en Niels was zeer dichtbij! Hij schoot kort voor tijd de bal snoeihard op de paal, na wederom een prachtig rush. De rebound was net niet besteed aan de ingevallen Patrick, hij zag de bal rakelings langs de kruising zeilen! Deze rush van Nelis, was overigens nog niets vergeleken bij de solo die hij er na pakweg 70 minuten spelen uitgooide. Startend van eigen helft liet hij een handvol Spui spelers z’n hielen zien, helaas leverde dit prachtige moment geen treffer op, maar na afloop nog wel een sprakeloos zijnde leidsman Northolt (en hij was zeker niet de enige) die z’n complimenten over de solo, na afloop onder het genot van een drankje, zeker niet onder stoelen en banken schoof.
In de slotfase vloeiden de krachten weg, en nadat Spui in de 90e minuut voor de tweede maal deze middag een strafschop kreeg was het pleit beslecht en werd het 4-2.

Een wellicht onnodige nederlaag deze middag voor de mannen van DwO’15. De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg, al leek de 2e helft meer voor de mannen uit Zuid-Beveland te zijn. Helaas werden deze middag kleine/onnodige fouten genadeloos afgestraft. Volgende week komt Cadzand op bezoek in Ovezande, aanvang 15.00 uur.

In de topscorerklassement treden wat verschuivingen op deze middag, vooral door de grote zege van Forza 2. Pieter van Sabben trof 3 maal doel deze middag en deelt nu de eerste plaats met Jordy Bongers, echter hijgen Jay en Ramon behoorlijk in de nek.

Topscorerklassement “Kampioentje van de maand mei”

1. Jordy en Pieter                                                                                                    3x
  2. Jay en Ramon                                                                                                     2x
  3. Pieter, Maik, Ralf, Rob, Niels, Delano, Dominic, Mika en Joyce                         1x