DwO’15 neemt ook geen punten mee terug uit Middelburg…

8 november 2021 19:30

Na de fikse oor wassing vorig weekend tegen vv Wemeldinge, stond vandaag een bezoekje gepland aan Middelburg.

Tegenstander en tevens gastheer deze middag betrof MZVC. Een bezoek aan Veerse Poort betekende deze middag ook een vuurdoop wat het tonen van de QR code betreft. Uiteindelijk mocht een ieder het sportcomplex betreden, en na een wat rommelige aanloop startte het duel deze middag om klokslag 15.00 uur. De wedstrijd deze middag stond onder leiding van de jonge leidsman Hermans. En zo sta je enkele weken terug nog als arbiter op, in een heuse Schouwse derbytopper in de 2e klasse tussen MZC en Bruse Boys, en baland je prompt op een kille winderige herfstmiddag 14 dagen later midden in een wedstrijd in de kelder van de 4e klasse A op sportpark Veerse Poort. Of er daardoor enige frustratie dwars zat, we zullen het wellciht nooit weten wat we wel weten is dat de leidsman bedoeld of onbedoeld een redelijke stempel drukte op de match. De volgende spelers mochten de wei in;

Martijn, Roy (60e min. Jorn), Patrick (70e min. Delano), Hendrik, Kenny, Jarno, Jonathan, Niels, Rik, Mikao en William

Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd het eerste tijdsbedrijf. Het was geen hoogstaande pot, maar ook niet bepaald onaardig om naar te kijken als neutrale toeschouwer. DwO leek na pakweg 13 minuten spelen brutaal de score te openen! Het was Niels die doel trof! Echter de grensrechter van de thuisploeg constateerde buitenspel, dit vlagsignaal werd in eerste instantie weggewuifd door de man in het zwart (hij bevond zich behoorlijk kort op de situatie), maar na toch het gesprek aan te zijn gegaan met de grensjager werd het doelpunt tot ontsteltenis van DwO’15 alsnog geannuleerd…. Tot overmaat van ramp werd luttele minuten later DwO’15 een loepzuivere penalty ontnomen, nadat Niels onderuit werd geschoffeld….. ook nu een geïrriteerd DwO’15, want hier leek toch geen enkele twijfel over te bestaan…  wat restte was slechts een hoekschop. Toch bleef DwO’15 voor rust enkele mooie aanvallen opzetten, en het harde werken zou alsnog worden beloond! Het was Mika die doeltreffend de trekker overhaalde, en nu zou het doelpunt wel gelden (0-1). MZVC kwam een kwartier voor rust steeds dreigender in de doelmond van Tinus, en liet een 100% kans op de gelijkmaker onbenut, na een fraaie redding van de DwO’15 sluitpost. Toch kwam de gastheer 10 minuten voor rust op gelijke hoogte. William werd aan de zijlijn onder de voet gelopen, en waar een ieder toch een fluitsignaal verwachtte werd er wederom niet gefloten… de  ‘schuldige’ MZVC speler bracht vervolgens met een dieptepass z’n spits maatje in stelling die oog in oog met doelman Tinus niet faalde. Onbegrip en wederom frustratie aan de zijde van de gasten, die zich andermaal zwaar benadeeld voelden door de leidsman die hier echter niet behoorlijk van onder de indruk leek. Even later was het de thuisclub dat toch wel terecht z’n ongenoegen uitte richting de leidsman. Ondertekende had de bal uit een hoekschop na een arm reflex (bal zou in het gezicht belanden) zowat klemvast, maar de scheidsrechter interpreteerde het voorval als gezicht bescherming en hier mocht DwO’15 dan niet bepaald over klagen, want het had hier toch alle schijn van een penalty. Met een 1-1 gingen beide ploegen aan de thee.
De sfeer werd er na rust tussen beide ploegen niet beter op en het veldspel al helemaal niet…. Dat het na rust een echt kelderduel in de 4e klasse a betrof werd rap zichtbaar, en MZVC was helaas dan nog de minst slechtste van de twee. Na een uur spelen kon één der middenvelders van de thuisploeg doorstomen richting Tinus en hij wist de doelman dan ook te verschalken (1-2)… Nu leek het een loodzware klus te gaan worden voor de mannen van DwO aan gezien er na rust nauwelijks meer iets lukte… Daarnaast leek bij menig speler de spreekwoordelijke pijp al leeg te zijn, en leek de thuisploeg de meest fitte van de twee. Na 75 minuten voetbal viel de 3-1 en de definitieve knock out voor de gasten. Na over en weer nog wat kaarten te zijn uitgedeeld door leidsman eindigde het duel wederom in een nederlaag.

“Een aardige eerste helft werd afgewisseld met een bar slechte 2e 45 minuten…. Een tweede helft die het aanzien mijns inziens niet waard was.. enorm veel balverlies, slechte passes, wilde trappen naar voren etc. zorgde ervoor dat zelf een punt niet gegund was voor de zuid-bevelandse equipe. Op dit moment is de vorm binnen de selectie ver te zoeken, en het is nog maar de vraag hoe en vooral wanneer de neerwaartse spiraal eindelijk eens doorbroken zal worden...

Scheidsrechter; Dhr. Hermans, net als DwO nog voldoende ruimte voor verbetering.