Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DwO’15 trapt seizoen af met gelijkspel

26 september 2021 20:00


En toen was het weer zo ver, eindelijk weer eens een competitiewedstrijd sinds enorm lange tijd! De manschappen van DwO’15 trapten het seizoen op sportpark Driewegen af tegen vv Spui. De zeeuws-Vlamingen leken zich tijdens de corona periode roerig op de transfermarkt begeven te hebben, want er leek wel een heel blik aan nieuwe spelers open getrokken te zijn. Dat DwO’15 een geduchte tegenstander kon ontvangen deze middag was wel duidelijk geworden na de 2-5 bekerzege op het hoger geklasseerde vv Noormannen van vorige week.

Nadat de laatste puntjes op de spreekwoordelijk i waren gezet door de trainersstaf, kon er om 15.00 uur worden afgetrapt. De wedstrijd op wederom een warm sportpark stond onder Brabantse leiding van drh. Zuykerbuyk. De volgende selectie verscheen ten tonele;

Martijn, Roy, Hendrik, Jonathan, Mitchel (75e min. Jarno), Jeroen (60e min William), Kenny, Niels, Rik, Kai (70e min Mika), Delano

De wedstrijd was van begin af aan aardig in balans, en beide ploegen deelden dan ook al vroegtijdig enkele speldenprikjes uit. Het waren de gasten die vanuit een hoekschop rond een kwartier spelen de score deden openen. Doelman Tinus en enkele verdedigers kregen de bal niet voldoende weg, en in de scrimmage werd het leder van dichtbij in de touwen gejaagd (0-1). DwO’15 moest nu vol in de achtervolging, en zou gelukkig al weer vrij snel op gelijke hoogte komen. Niels was bij een hoge bal eerder bij de bal dan de doelman en kopte fraai raak (1-1) De gasten, waaronder de vlagger, appelleerden voor buitenspel, maar de leidsman wuifde dit gelukkig voor DwO’15 vakkundig weg, en zo was de stand plots weer gelijk. Nadat Jonathan het sportpark nog even liet sidderen na een hoge terugspeelbal op Tinus kwamen de gasten toch weer brutaal aan de leiding. Een lichte/discutabele overtreding van een metertje of 8 buiten de 16 werd fraai in de kruising gekruld door één der roodwithemden… (1-2) Opnieuw moest de thuisploeg in de achtervolging, maar schoten van Kai, Kenny en Niels werd helaas voor rust niet meer omgezet in een doelpunt. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat de lange spits van de bezoekers het vizier deze middag niet op scherp had staan, want na duurbalverlies wist de spits de bal niet voorbij Tinus te schieten nadat hij één op één kwam te staan met onze dwo sluitpost, de stift ging dan gelukkig ook ruim over.
Na rust ontspon zich een boeiend gevecht, waar vooral veel vechtlust aan beide kanten het beeld bepaalde. DwO’15 probeerde de gelijkmaker te forceren, maar moest achterin ook alle zeilen bij zetten om niet tegen een grote achterstand aan te lopen. Zodoende had één der spitsen van Spui wederom een 100% kans om de 1-3 op het bord te zetten, maar ditmaal was het wederom aan doelman Tinus te danken dat dit werd voorkomen, de goalie uit Oudelande hield met een puike redding DwO’15 in leven! En die woorden waren nog maar net gezegd, of een mooi opgezette aanval werd rond minuutje 70 door invaller Willem panklaar voorgebracht bij aanvalsmaatje Delano, die het leder met sublieme veeg in de kruising wist te deponeren (2-2). Na deze gelijkmaker kon het doelpuntje nog aan beide kanten vallen, echter gescoord zou er niet meer worden! Zo trappen we het seizoen dus af met een gelijkspel, en gezien de kansenverhoudingen lijkt me dit het maximaal haalbare resultaat deze middag tegen een stug vv Spui.

Volgende week gaan we op bezoek bij titelkandidaat vv Vlissingen, dat deze middag uithaalde tegen MZVC (0-6).

Scheidsrechter; Drh. Zuykerbuyk
Kaarten; 4 stuks
Vlagger: A. van Bremen
Reporter: Hendrik

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!