DwO’15 weet zegereeks geen vervolg te geven en verliest terecht met ruime cijfers…

11 oktober 2020 11:30

Deze zaterdag ontving gastheer DwO’15 de mannen van Colijnsplaatse boys. Een altijd lastig te bespelen ploeg, die vooral fysiek meestal goed voor de dag weet te komen.

Om klokslag 3 uur ging de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter J. de Vos van start. De volgende spelers van DwO’15 moesten een goed vervolg geven aan de twee eerde gespeelde wedstrijden;

Martijn, Patrick, Roy (45e min. Joris) Hendrik, Jonathan, Jeroen K (60e min. Pinto), Jeroen B (66e min. Delano), Niels, Rik ©, Alwin en Kai

De eerst helft was van beide kanten goed in evenwicht. De thuisploeg veroverde na amper een minuut spelen al een hoekschop, een minuut later lag de bal aan de overkant alweer bij de cornervlag. Colijn loerde vaak op de lange bal, waar het gokte op de balvastheid van de sterke spits Koen Os, die de ballen vervolgens af zou leggen op aanvalsmaatje Goulooze. Beide ploegen creëerden voor rust weinig tot geen kansen en een 0-0 bij rust had de verhoudingen wat dat betreft dan ook wel het beste weer gegeven. Toch waren het de gasten die mochten gaan rusten met een 0-1 tussenstand. Na een half uur spelen kregen de geelhemden een vrijeschop te nemen van een meter of 8 buiten de zestien. Aanvoerder Siereveld krulde het leder over/langs de muur en doelman Tinus was, ondanks een hand tegen de bal, kansloos… (0-1)
Na rust ging DwO’15 met nieuwkomer Joris in de gelederen gretig opzoek naar die gelijkmaker, en de eerste 5 minuten waren dan ook veelbelovend. Toch sloegen de geelhemden plotsklap genadeloos hard toe uit een counter/tegenaanval. Spits van Os kwam goed ingelopen bij de eerste paal, en kreeg de bal loepzuiver op maat, met een knap hoog schot in de korte hoek vloog de bal buiten bereik binnen van Tinus (0-2). Een fikse domper en er stond nu een immense opdracht voor de mannen van DwO’15 om nog tot een gelijkspel te komen… Ondanks de 0-2 bleef de thuisploeg het voetballend proberen, maar nam het ook meer risico. Colijn kreeg steeds meer ruimte voorin, en hier wisten de gasten wel raad mee. Toch kreeg het de hulp van leidsman de Vos om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Volgens de man in het zwart vergreep Jona (vasthouden) zich aan speler Goulooze binnen de 16. De speler van Colijn mocht eerst nog wel het doel onder vuur nemen, maar kreeg vervolgens ook nog de penalty, omdat voordeel niets opleverde aldus leidsman de Vos. Afijn, tot ieders verbazing, inclusief Colijn ging de bal dus op de stip, en Colijn speler Goulooze schoot onberispelijk binnen (0-3). De wedstrijd was nu beslist, en het was aan de scherpte van Colijn te danken dat het slechts nog maar tot een extra treffer (0-4) kwam. De thuisploeg wilde blijven aanvallen en gooide zodoende de deur wagen wijd open, omdat het de defensieve taken nu wel geloofde…… En zo bleef een nog grote(re) afstraffing gelukkig achterwege, laten we het houden op een leermomentje voor de jonge ploeg. Op een inmiddels koud en nat sportpark de Fazant was de eerste thuisnederlaag van dit seizoen een feit.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de geelhemden uit Colijnsplaat. DwO’15 voetbalde bij vlagen lekker mee, maar wist nooit echt gevaarlijk te worden in de doelmond van Colijn. Iets wat de gasten daarentegen wel met name na de rust meermaals wisten te presteren, en uiteindelijk dus dik verdiend met de 3 punten huiswaarts konden keren. Snel door naar de volgende wedstrijd, dan gaan de mannen van DwO’15 op bezoek bij hekkensluiter Schoondijke, mits de tandem Rutte/de Jonge deze week geen verrassingen in petto heeft natuurlijk.

In het topscorerklassement nestelde DwO’15 speler Mika Loontjens zich in de top van het klassement! De speler wist 2x te scoren in het knap gewonnen duel op sportpark Wesselopark tegen vv Kloetinge! (1-3 winst). Voor de rest weinig veranderingen, aangezien bij zowel DwO 1/dames alsmede DwO 3 geen doelpunten vielen te noteren.