Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DwO’15 pakt volle buit in tumultueus duel tegen vv Cadzand!

20 september 2020 9:45


De ploeg uit Driewegen/Ovezande kende in aanloop naar het duel op het verre Cadzand enkele tegenvallers.

De ploeg uit Driewegen/Ovezande kende in aanloop naar het duel op het verre Cadzand enkele tegenvallers. Zowel Pinto als Jonathan konden door ziekte niet spelen, en het was voor de staf van DwO’15 1,2 en 3 zodoende op de vroege zaterdagochtend nog een puzzel om tot vervangers te komen. Gelukkig reisde het vlaggenschip toch gewoon met een 14 koppige selectie af, en behielden ook Dwo’2 en 3 voldoende spelers om de bal te laten rollen deze zaterdagmiddag! A junior Davy Verschuure was bereid, om ondanks de volle 90 minuten binnen z’n eigen team die ochtend, alsnog mee te reizen naar Cadzand, waarvoor dank namens de selectie!

De volgende spelers moesten zorgen voor een spetterende seizoen opening!

Martijn, Roy (60e min. Delano), Patrick, Jeroen, Mitchel, Hendrik, Rik ©, Niels, Joris (60e min. Jarno), Alwin en Kai

Onder steppe achtige landschapsomstandigheden, barstte de strijd om 14.30 uur los! In de beginfase waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Beide ploegen streden voor elke meter op het gort droge en hobbelige veld, en ondanks de duels bij vlagen pittig waren was het tot dusver een faire pot. Toch sloeg rond het half uur spelen compleet de vlam in de pan! Leidsman de Jong legde de bal, na een lichte overtreding op middenvelder Niels, resoluut op de stip. Dit tot grote woede van vv Cadzand, die claimden dat even daarvoor een overtreding niet werd geconstateerd door de man in het zwart. Één der Cadzand spelers verloor z’n zelfbeheersing en vond het nodig de leidsman enkele verwensingen toe te roepen. Hierop toonde de man in het zwart resoluut de rode kaart, en dit werkte nogmaals als een rode lap op een stier! Het duel ontspoorde compleet en ook vanaf de zijlijn verloor een deel van het publiek de controle, met verwensingen en scheldpartijen slingerend naar de man in het zwart…. Op de DwO’15 bank vreesde men even voor het staken van het duel. Dit zou dan betekenen dat DwO’15 nog een keer op een (winterachtige?) avond voor het restant van de wedstrijd zou mogen terug keren… Gelukkig kwam het niet zo ver, scheidsrechter de Jong kon prima omgaan met het commentaar en verwensingen aldus de man in het zwart zelf zei. Nadat ook de grensrechter van de thuisploeg nog werd weggestuurd, kon het duel eindelijk weer verder gaan. Wat bleef staan was de pingel voor aanvoerder Rik. Ondanks het feit dat Cadzand aanvoerder en leider Nieskens (inmiddels al 47 lentes jong, maar nog steeds van onschatbare waarde voor de thuisploeg) Rikkert nog op een niet al te sportieve manier uit z’n concentratie probeerde te brengen (hij trapte het veld vlak voor de stip waar de bal inmiddels al lag, compleet kapot met de hak van de voet…) bleef de nieuwbakken captain van DwO’15 uiterst kalm en schoot onberispelijk binnen! (0-1).
De gemoederen waren inmiddels weer aardig bedaard, en DwO’15 kreeg plotseling door de man meer situatie enkele grote kansen om het duel vroegtijdig te beslissen. Niels en Alwin lukten het echter net niet om nog voor rust de 0-2 op het scorebord te zetten.
Na rust zag Cadzand ook nog één van de gevaarlijkste kleine maar uiterst rappe spits met een liesblessure afhaken. Toch ging de thuisclub brutaal met 10 man opzoek naar de gelijkmaker. En zo had het ook zo maar kunnen gebeuren dat 5 minuten na rust de gelijkmaker op het bord had kunnen staan… Gelukkig behoedde de buitenkant van de paal DwO’15 voor de gelijkmaker. De gasten speelden na rust niet goed, en grossierden in het versturen van slechte passes en aannames. Wat echter de frustraties binnen de selectie onderling nog verder deed oplopen, was het missen van de legio kansen… DwO’15 kreeg tal van (grote kansen) om het duel al vroegtijdig te beslissen, maar het vizier stond duidelijk slecht afgesteld. Invaller Delano wist met een mooi schot nog de lat te raken, maar Kai wist de rebound niet te maken. Ook Ali wist een buitenkansje, na een steekpassje van Nelis, niet te benutten (hij werd 1 op 1 weggestuur op de doelman) en zo bleef Cadzand in leven! En dit had de thuisploeg goed door, met een heus slotoffensief en nog enkele hachelijke situaties wist DwO’15 uiteindelijk toch de overwinning over de streep te trekken en de eerste 3 punten huiswaarts te brengen op deze hectische middag!

DwO’15 voetbalde deze middag vooral tegen zichzelf. De rood/blauwe brigade speelde slordig, en wist geen raad met de grote kansen die het kreeg… Zodoende moest de ploeg uit Zuid-Beveland erg diep gaan, om de overwinning veilig te stellen, de ontlading na afloop was dan ook groot!

Verkiezing uitsupporter van de week

Welgeteld één uitsupporter deze middag op het verre Cadzand. Moeder Witkam zag zoon Rik uitgroeien tot matchwinnaar en zal deze week een prijs overhandigd gaan krijgen, proficiat!

 

‘Gouden Bol verkiezing maand september senioren”

1. Joyce de Wilde 2x
1. Annemiek Timmerman 2x
2. Iris de Jonge 1x
2. Michel Loontjes 1x
2. Jeroen Boer 1x
2. Maik van Iersel 1x
2. Rik Witkam

Joyce en Annemiek gaan dus met een kleine voorsprong de slotronde van volgend weekend in. Gaan beide dames het onderling uitvechten, of krijgen we toch nog een andere topscorer in de maand september?

Scheidsrechter: Dhr. de Jong
Kaarten: 1x rood 2x geel
Vlagger: A. van Bremen
Reporter: Hendrik B.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!