Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Strijdend DwO’15 verliest nipt van Luctor/Heinkenszand!

6 september 2020 12:45

Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma in de loodzware bekerpoule.

Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma in de loodzware bekerpoule. Na de ruime nederlaag van vorige week, waren de kansen om door te bekeren aanzienlijk geslonken. Om eerlijk te zijn, waren de kansen hierop natuurlijk niet al te bijster groot.
De opponent deze middag betrof fusieclub Luctor/Heinkenszand. De ploeg die uitkomt uit de top van de derde klasse, en wel 2e klas waardig geschat mag worden werd ontvangen op het eigen sportpark de Fazant. Het betekende een weerzien met de oud DwO’15 spelers Kevin VI en Nicky Vermeule. Eerstgenoemde zou wegens een blessure deze middag niet binnen de lijnen verschijnen, maar Nicky daarentegen zou de gehele 90 minuten vol gaan maken.
Het strijdplan van DwO’15 werd ruim voor aanvang door de trainersstaf duidelijk gemaakt. Niemand zat te wachten op een pak rammel, en daarom werd vanaf minuut 1 scherpte in de duels verlangd, en waar mogelijk voetballend de oplossing te zoeken. Aan de volgende spelers de taak om de groen/witten zo effectief mogelijk te bestrijden.

Martijn, Jarno, Hendrik, Patrick, Roy (75e. min Alwin), Mitchel (55e min. Jonathan), Niels, Rik, Joris, Delano (65e min. Pinto) en Kai

Dat alle spelers van DwO’15 het strijdplan goed in de oren hadden geknoopt werd bij aanvang al rap duidelijk! De thuisploeg startte brutaal en erg gretig aan het duel. De duels werden aangegaan en af en toe werd er zelfs voetballend onder de druk van groen/wit uitgespeeld. De gasten, die over het meeste balbezit beschikten, konden echter niet de ruimte vinden om tot kansen te komen. De bezoekers hadden totaal geen antwoord op DwO’er Roy die deze middag, wat mij betreft, een sleutelrol moest vervullen, en dit deed hij dan ook de gehele 75 minuten met verve! Grootste mogelijkheid kwam op naam van aanvoerder Esser, maar zijn schot vond uiteindelijk de vuisten van deze middag prima keepende doelman Tinus! Een zeer georganiseerd en verdienstelijk spelend DwO’15 kon in de persoon van Kai nog een schot op doel afvuren, maar ook dit schot werd gepareerd door de goalie aan de overzijde. Leuk om tijdens deze wedstrijd te zien waren de duels tussen Nicky en Rik/Niels die elkaar geen enkele ruimte gunden! Net op het moment dat je dacht dat beide ploegen met een brilstand aan de thee zouden gaan, viel toch nog pijnlijk de 0-1. Een schot van randje 16 caramboleerde via de voet van Hendrik tergend langzaam en hoog over doelman Tinus. Met een uiterste krachtinspanning wist de sluitpost de bal tot de lat te verwerken, helaas stond in de rebound aanvoerder Esser klaar om het leder binnen te koppen. Een uiterste krachtinspanning van Roy kon helaas net niet meer voorkomen dat de bal buiten de netten werd gehouden (0-1). Een minuut later floot de prima fluitende leidsman voor de rust. Een domper voor de thuisploeg, dat toch eigenlijk wel een 0-0 ruststand had verdiend op basis van kans verhoudingen. Een tevreden staf + selectie in de rust, kortom niet verslappen en doorgaan op dezelfde weg!
Na de rust was het meeste balbezit wederom voor de gasten, maar de laatste DwO’15 linie leek een zeer lastige horde voor de groen/witten. Toch kreeg de bezoeker vlak na rust een uitgelezen kans om op 0-2 te komen, na een foute inspeelpass vanuit de defensie. De groen/witte speler kegelde de bal echter snoeihard op de buitenkant van de paal. DwO kwam goed weg, en de concentratie en organisatie werd wederom teruggevonden. Dit resulteerde plots binnen 5 minuten tijd in twee mooie kansen voor de thuisploeg! Kai werd mooi weggestuurd en schoot snoeihard richting de kruising, maar de doelman redde fraai. Uit de voortvloeiende corner was Roy vervolgens zeer dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd door een katachtige reflex door de groen/witte doelman gered! Plotseling moesten de gasten weer bij de les zijn dat de wedstrijd nog geenszins gespeeld was! Toch wist Luctor/Heinkenszand rond minuutje 75 uiteindelijk op de 0-2 komen. De pijlsnelle invaller Demy Koole (niveautje Alwin) werd uiteindelijk onder de voet gelopen door Patrick binnen de 16. De Leidsman kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen, Koole zelf schoot de bal onberispelijk binnen in de hoek (0-2). Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd nu wel gespeeld was, dacht invaller Alwin hier anders over! Na een fraaie steekpass van Joris/Rik/Niels? was het dit keer onze pijlsnelle aanvaller die de groen/witte defensie z’n hielen liet zien. De uitkomende doelman was, zoals velen al voelden aan komen, net een fractie te laat zodat Ali flink onder de voeten werd gelopen. De bal ging op de stip, en de doelman mocht terecht met geel blijven staan (intentie om de bal te spelen, was zeker aanwezig). Ditmaal was het onze Rikkert Witkam die het leder loepzuiver binnen schoot (1-2) en plotsklaps waren er nog vijf minuten te spelen om tot een stunt te komen!
De thuisploeg zette nog enkele malen brutaal aan, maar de krachten waren bij velen (inclusief groen/witte spelers) een eind op! Grootste compliment voor DwO’15 was misschien wel het signaal van de groen/witte supporters die de leidsman in het zwart meermalen er op wezen dat het tijd was om af te blazen. Uiteindelijk stapte de gasten met een 1-2 overwinning van het veld, die natuurlijk gezien het percentage balbezit terecht was.

De 1-2 nederlaag voelde na afloop zeker niet als een verliespartij, de selectie verkeerde dan ook in goede stemming. Een groot compliment vanuit het trainersduo viel ons dan ook ten dele. Doordat alle spelers de taken uitvoerden die deze middag van een ieder werd verlangd, en DwO erg geconcentreerd er fel in de duels kwamen resulteerde deze ontmoeting in een nipte nederlaag. Daarnaast werd er bij vlagen prima voetbal gespeeld op het middenveld waar, zeker zonder Niels en Rik te kort te doen, beide speelden een ijzersterke pot,  de deze middag jarige Job Joris steeds meer z’n voetballende technisch bagage aan z’n medespelers en het publiek op jonge leeftijd aan het etaleren is! Ondanks de bekeruitschakeling ontmoeten we volgende week wederom een zware opponent in de naam van vv Patrijzen.

Scheidsrechter: Dhr. B. van Belzen uit Kapelle
Vlagger: A. van Bremen ( kan maandag gewoon met opgeheven hoofd naar z’n werk op Heikenszand)
Kaarten: 2x geel Heinkenszand