Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Tai Chi bij DwO'15

31 augustus 2020 10:30


Bij DwO'15 wordt op woensdagavond Tai Chi les gegeven.
Kom een keer een proefles doen om te kijken of Tai Chi iets voor jou is! Je bent van harte welkom

Tai chi is een sport die onder meer gebruikt wordt om de gezondheid te bevorderen. Het verbetert je kracht, conditie, coördinatie en flexibiliteit en het vermindert klachten die met pijn en stijfheid te maken hebben. Maar daarnaast geeft het ook innerlijke rust, slapen de meeste mensen er beter van en verlaagt het ook nog eens je bloeddruk als je het regelmatig doet. 

 

Maar buiten dat het gezond is, is het vooral erg leuk! 

Tai chi bestaat uit series bewegingen die je, net als in een sportles, achter elkaar uitvoert, al zijn het bewegingen die in het begin misschien wat onwennig zijn. 

Dat tai chi zweverig zou zijn, is een misverstand. De sport is oorspronkelijk zelfs een Oosterse vechtsport, al zie je dat op het eerste gezicht niet meer. 

 

Tai chi is geschikt voor iedereen. Mannen, vrouwen, lenig, stijf, gezond, ziek: tai chi wordt door iedereen op het eigen niveau beoefend, dus iedereen kan meedoen. Wie niet de hele les kan staan, kan zelfs zittend meedoen. 

 

De lessen worden gegeven door Anouschka Voskuijl, Rijkserkend Leraar Martial Arts / Taijiquan, gecertificeerd via het NOC/NSF en aangesloten als leraar bij de STN (Stichting Taijiquan Nederland). Voor alle vragen over de lessen kun je bij haar terecht via telefoon of WhatsApp: 06-26270465. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!