12 november 2017 18:15

DwO'15 blijft in spoor van koploper(s)

Vandaag kwamen de mannen van vv Hontenisse 2 op bezoek in Ovezande. Na het nodige gepuzzel op de donderdagavond werd de volgende selectie opgetrommeld;

Rob, Menno, Gert (5e min Hendrik, 51e min. Gert), Michael, Dennis, Remon, Nathan (c), Ralf, Niek, Ewout en Cas.

Aangezien goudhaantje van de voorgaande competitieduels voor de tweede maal deze middag noodgedwongen werd afgestaan aan de hoofdmacht, moest dienstdoende spits Cas Geleynse deze middag John,voor in ieder geval deze middag, doen vergeten. De wedstrijd deze middag zou in goede banen worden geleid door Johan Koens.
De zeeuws-Vlamingen kwamen behoorlijk beroerd voor de dag deze middag op Ovezande. Waar eerst bleek dat er maar 10 veldspelers opgesteld konden worden, bleek ook de dienstdoende vlagger in geen velden of wegen te bekennen...... "Tegen wie zagen we dit ook alweer eerder dit jaar?"
Afijn, DwO'15 kwam prima uit de startblokken en binnnen 5 minuten lag het balletje al achter de doelman.. Het was een schot van Remon Verbart dat de ban brak! (1-0). Daarna duurde het geruime tijd voordat de thuisploeg de score uitbreidde. Rond minuutje 20 bleek dat de Hontenisse doelman voor de tweede maal moest capituleren deze middag. Een vrije schop werd door captain Nathan onberispelijk dwars door de muur tot doelpunt verwerkt (2-0)Hierna was het verzet definitief gebroken en liep de rood/blauwe formatie gemakkelijk uit naar een 6-0 ruststand. Eerst was het Ewout die na een subliem passje van Dennis de 3-0 aantekende, vervolgens kwam de 4-0 op conto van Nicolaas Witkam die de bal, na een prima individuele actie, snoeihard in de dak van het doel schoot. De 5-0 kwam werderom op naam van Remon, die ditmaal na een pass van Niek Witkma het eindstation bleek te zijn!Honteniss kwam welgeteld toch nog tot twee wapenfeitjes voor rust.  Éénmaal bracht het alluminium redding en ook doeman de Baar moest nog een keer handelend optreden na een afstandschot. Het slotakkoord vlak voor rust was wederom voor Ewout die de bal onberispelijk binnen kegelde (6-0). Dat de russtand nog groter had moeten zijn bleek wel uit het feit dat DwO nog enkele grote kansen onbenut liet in de eerste 45 minuten...
"Na rust kunnen we over het spelbeeld heel kort zijn.." In een wedstrijd die eigenlijk (wederom....) nooit een wedstrijd was kwam de thuisploeg na rust nog tot 6 treffers, en stond er uiteindelijk een 12-0 eindstand op het scorebord en wedstrijdformulier.

De gasten keerden zodoende met een dikke nederlaag huiswaarts en de zeeuws-vlaamse equipe zal zich de komende dagen toch behoorlijk achter de oren mogen krabben over "de manier waar het deze middag voor de dag kwam op sportpark de Fazant..."

Wederom een driepunter aldus Coach Vermeule. "Over de afwerking mogen we deze middag niet klagen. Toch was het zeker nog geen 10, en dus zullen we hier dan ook tijdens de aakomende trainingsuurtjes op blijven hameren!"

Een duidelijke schifting is op dit moment zichtbaar in het klassement. De bovenste 5 ploegen zullen de komende maanden onderling gaan uitvechten wie zich als kampioen mag gaan kronen dit vootbaljaargang. Volgende week een heuse clash voor de mannen van DwO 2 op het programma! Dan bezoekt de formatie van succec coaches Colin V. en Jan S. vv Patrijzen.

Scheidsrechter: J. Koens