DwO 2 heeft geen kind aan hekkensluiter vv Zaamslag!

29 oktober 2017 11:15

In gezapige duel tussen DwO'15 en vv Zaamslag pakte de thuisploeg weer de broodnodige drie punten om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen in bovenste regionen. De gasten waren niet bij machtte om het DwO'15 ook maar enigszins moeilijk te maken en keerden uiteindelijk slechts met een 4-0 nederlaag huiswaarts....

De gasten arriveerden op sportpark Driewegen met slechts 11 veldspelers... Ook de vlagger bleek achtergebleven op Zaamslag. Zodoende moest leidsman Johan Koens gebruik maken van de nodige dosis improvisatievermogen om de buitenspelsituaties op waarde in te kunnen schatten deze middag...
Coach Jan Schreurs ontbrak wegens voetbalverplichtigen van DwO 4, maar gelukkig keerde coach Vermeule terug in z'n coachvak! De volgende 13 spelers deze middag waren van de partij;

Rob, Hendrik, Menno, Michael (45e min. Jarno), Jeroen, Maik, Nathan (c), Remon, Niek Witkam,  Cas, John (45e min. Niek Stoop)

DwO'15 bepaalde vanaf minuut 1 het spelbeeld en het duurde tot pakweg minuutje 14 dat rechterflank verdediger Michael B de score wist te openen na een prima kopbal! (1-0). De gasten moesten nu gaan komen zou je denken.. echter bleek Zaamslag gewoonweg niet bij machtte om voetballend voor doelman Baar op te duiken. Zodoende de eerste 45 minuten weinig tot geen werk voor de sluitpost van DwO'15. Een behoorlijk déjávu diende zich aan ten opzichte van de eerdere ontmoeting uit bij het altijd gezellige vv Cadzand. In die wedstrijd grossierde de zuid-bevelanders in het verprutsen van de de nodige kansen, en ook deze middag tegen vv Zaamslag zou de equipe zich hier weer behoorlijk in doen gelden... Toch viel gelukkig voor rust nog die 'bevrijdende' 2-0 nadat Spits John nummertje 9 van het seizoen deed aantekenen. In de rust een noodgedwongen wissel aan de thuiszijde, aangezien spits John wellicht nog z'n opwachting zou moeten gaan maken bij de hoofdmacht van DwO'15 1. John werd vervangen voor Jarno, en ook Niek Stoop kwam binnen de lijnen voor doelpuntenmaker Michael die andere verplichtingen op het programma had staan.
Na rust een identiek spelbeeld in vergelijking met de eedere 45 minuten. DwO'15 dirigeerde tegen inmiddels 10 Zaamslag spelers, maar speelden de aanvallen behoorljk slordig en in een tamelijk laag baltemop uit.. Doelman van Zaamslag kon zich zo kronen als uitblinker aan de zijde van groenwit. Toch wist Cas vlak na rust de sluitpost te verschalken en stond de 3-0 op de borden. Vervolgen kwam de grootste kans na rust op naam van middenvelder Verbart die de bal van dichtbij niet binnen wist te schieten (red:sorry Remon ;). Gelukkig deed de inmiddels weer ingevallen John??? (ja het wordt er allemaal wat ingewikkeld op, maar hij viel toch echt weer in, en niet voor de laatste keer zou een uur later blijken...) nog wel éénmaal van zich horen door de bal voor de tweede maal deze middag in de netten te jagen (4-0). In een wedstrijd die vervolgens behoorlijk doodbloedde, als hij al niet doodgebloed was in de eerste helft, moest DwO'15 doelman Rob de Baar toch welgeteld nog één keer handelend optreden na geschutter achterin de roodblauwe linie! Gelukkig wist andere uitblinker aan Zaamslag zijde Kees, en tevens waarschijnlijk meest ervaren speler wat leeftijd betreft, de bal net naast te schieten.

En zo eindigde dit niet al te boeiend schouwspel in een 4-0 overwinning... Snel door naar volgende week als de equipe van succescoach Colin Vermeule afreist naar vv Biervliet om 14.30 uur.

Vlagger: RdW
Coach: Dhr. Vermeule ("zag voor rust dat het goed zat, maar de afwerking was behoorlijk ondermaats deze middag... Kortom wederom flink aan de afwerking werken deze week!")
Verslaggever: Hendrik B